Akşam yemeğinde lezzet şöleni! Efsane karamelli trileçe tarifi

Akşam yemeğinde birbirinden lezzetli tatlara ne dersiniz? Yemeğin hemen üzerine bu tatlının tadına kesinlikle bakmalısınız. İşte çayın yanına yapabileceğiniz karamelli trileçe tarifi...

Akşam yemeğinde lezzet şöleni! Efsane karamelli trileçe tarifi

Akşam yemeğinin üzerine, çayla birlikte lezzetli bir tatlı yemek isterseniz sizin için harika bir tarif sunuyoruz. Karamelli trileçe yaparak, hem sevdiklerinizin gönlünü alacak hem de mutfaktaki ustalığınızı gösterme fırsatı yakalayacaksınız.

KARAMELLİ TRİLEÇE TARİFİ

Malzemeler:

Kek için:

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Sütlü sos için:

  • 3,5 su bardağı süt (700 ml)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 200 ml sıvı krema

Karamel sos için:

  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 ml sıvı krema

Üzeri için:

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt (200 ml)

Yapımı:

  1. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  2. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek spatula ile karıştırın.
  3. Hazırlanan kek hamurunu fırın kabına boşaltın ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dakika 170 derecede, ardından 150 derecede 30 dakika olacak şekilde pişirin.
  4. Şekeri küçük bir tencereye alın.
  5. Şeker eriyip karamel renk alana kadar ara ara karıştırarak pişirin.
  6. Ocağın altını kapatın ve tereyağını ekleyip karıştırın.
  7. 200 ml sıvı kremayı ekleyerek karıştırın ve sosu soğumaya bırakın.
  8. 3,5 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı toz şeker ve 200 ml sıvı kremayı karıştırarak sosu hazırlayın.
  9. Fırından çıkan kekin üzerindeki pişirme kağıdını çıkarın.
  10. Kürdan veya çatal ile kekin üzerine delikler açın.
  11. Hazırladığınız sütlü sosu kekin üzerine dökün ve sütü iyice çekmesi için dinlenmeye bırakın.
  12. 1 paket krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile çırpın.
  13. Kekin üzerine krem şantiyi yayın.
  14. Soğuyan karamel sosu kekin üzerine gezdirin.
  15. Ayırdığınız krem şanti ile ince çizgiler çekin.
  16. Kürdan yardımıyla çizgilerin üzerine dik çizikler atın.
  17. Tatlıyı birkaç saat buzdolabında dinlendirin.
  18. Dilimleyerek servis edin.
  19. Afiyet olsun!