Aleyna Tilki kimdir? Aleyna Tilki kaç yaşında ve nereli?

Aleyna Tilki kimdir? Aleyna Tilki kaç yaşında ve nereli? Türkiye'nin en çok konuşulan genç sanatçılarından biri olan Tilki hakkında birçok detay merak ediliyor. İşte Aleyna Tilki'nin hayatı...

Aleyna Tilki kimdir? Aleyna Tilki kaç yaşında ve nereli?

Aleyna Tilki kimdir? Aleyna Tilki kaç yaşında? Aleyna Tilki nereli? Aleyna Tilki ne iş yapıyor? Aleyna Tilki'nin hayatı ve biyografisi...

ALEYNA TİLKİ KİMDİR?

Aleyna Tilki, 28 Mart 2000 tarihinde Of, Trabzonlu bir anne ve Konyalı bir babanın kızı olarak Konya'da dünyaya geldi. Genç yaşına rağmen müzik kariyerinde elde ettiği başarılarla dikkat çeken Tilki, Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışmasına katılmasıyla ilk kez televizyonlarda izleyici karşısına çıktı.

Aleyna Tilki'nin çıkışı, Ağustos 2016'da Türk besteci ve aranjör Emrah Karaduman'ın "Cevapsız Çınlama" adlı şarkısında vokal olarak yer almasıyla oldu. Şarkının YouTube'da yayınlanan klibi, 2016 yılında Türkiye'de en çok izlenen video kliplerden biri oldu ve bir yıl içinde 480 milyondan fazla kez izlendi. Bu başarıyla Aleyna Tilki, en çok izlenen Türkçe şarkı klibi unvanını elde etti. Ayrıca, "Cevapsız Çınlama" şarkısı MusicTopTR Resmî Listesi'nde 2 numaraya kadar yükseldi.

Temmuz 2017'de genç şarkıcı, kariyerindeki ilk solo parçası olan "Sen Olsan Bari"yi yayımladı. Bu şarkı Türkiye'deki müzik listelerinde büyük bir başarı elde ederek, aynı listede 1 numaraya yükseldi. Aleyna Tilki'nin müzik dünyasındaki çıkışı ve başarıları, genç yaşına rağmen yetenekleri ve sanatındaki etkileyici performansıyla müzikseverler tarafından takdirle karşılandı. Çıkardığı şarkılar ve yayınladığı klipler ile kariyerine devam eden Tilki, farklı işleriyle beğeni almayı sürdürüyor.