Alper Gezeravcı kimdir? Alper Gezeravcı kaç yaşında ve nereli?

Alper Gezeravcı kimdir? Alper Gezeravcı kaç yaşında? Alper Gezeravcı nereli? Alper Gezeravcı ne iş yapıyor? Alper Gezeravcı hakkında detaylar...

Alper Gezeravcı kimdir? Alper Gezeravcı kaç yaşında ve nereli?

Alper Gezeravcı, Türkiye'nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu kapsamında 9 Ocak 2024'te uzaya gönderilecek isim olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır tarafından duyuruldu. Peki, Alper Gezeravcı kimdir?

ALPER GEZERAVCI KİMDİR?

Alper Gezeravcı, Türk Hava Kuvvetleri'nde önemli başarılar elde etmiş bir Türk pilotudur. Kendisi, ABD Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsü Harekat Araştırması'nda yüksek lisans eğitimini tamamladı. Ayrıca, F-16 Pilotu olarak görev yapmış ve Standardize Filo Akademik Kol Komutanı olarak da görev aldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla, Alper Gezeravcı'nın Türkiye'nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu'nda yer alacağını duyurdu. Bakan Kacır, paylaştığı videoda Alper Gezeravcı'nın kullanılacak olan misyon arması hakkında bilgiler verdi. Armada, Türk bayrağı, 16 Türk devletini temsil eden yıldızlar, Cumhuriyetin 100. yılına ithafen 100 sayısı ve dünya üzerinde turkuaz renkli Türkiye haritası gibi detaylar yer almaktadır.

Uzay misyonu kapsamında Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 14 gün boyunca kalacak ve bu süre zarfında 13 farklı bilimsel deney gerçekleştirecek. Bu deneyler, biyoloji, tıp, malzeme bilimi ve genetik gibi alanlarda yapılıyor. Ayrıca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır tarafından duyurulan bilgilere göre, Muş Bilim ve Sanat Merkezi'ndeki öğrenciler tarafından hazırlanan bir deney de bu misyonda yer alacak.