Atatürk'ün en sevdiği tatlı olarak bilinen irmik helvası tarifi

10 Kasım dolayısıyla pek çok insan, Atatürk'ün sevdiği şeyleri aramaya koyuldu. Bunlardan biri de Atatürk'ün çok sevdiği irmik helvası oldu. İşte Atatürk'ün en sevdiği irmik helvası tarifi...

Atatürk'ün en sevdiği tatlı olarak bilinen irmik helvası tarifi

İrmik helvası Atatürk'ün en sevdiği tatlıların başında geliyor. 10 Kasım'a özel menü arayanlar için irmik helvası tarifini derledik. İrmik helvasını dondurmayla servis edebilirsiniz. İsteyenler bademle isteyenler fıstıkla süsleyebilir. İşte adım adım Atatürk'ü hatırlatan lezzetin tarifi...

İRMİK HELVASI MALZEMELER

500 gram irmik

1 paket margarin veya tereyağı

Şerbeti için:

2 su bardağı süt ya da 2 su bardağı şeker

2 su bardağı şeker

Üzeri için:

Fıstık ya da ceviz

İçi için:

Sade dondurma

0000000011565003-10112023f4615730.webp

İRMİK HELVASI TARİFİ

1. Önce şerbetini hazırlayın. Tüm malzemeleri karıştırın ocağa koyun. Şeker eriyene kadar karıştırın. Bir iki dakika kaynadıktan sonra ocağı kapatın.

2. Şerbet dinlenirken helvayı kavurun. Bir tencereye margarini alın ve eriyene kadar bekleyin. Margarin eridikten sonra irmiği ekleyin.

3. Tahta bir kaşık ile irmiğin rengi koyulaşana kadar sürekli karıştırarak kavurun. Püf noktası burasıdır. İyi helva renginden belli olur. İstediğiniz koyu rengi elde ettiğinizde şerbeti dökün.

4. Daha sonra 6-7 dk. kadar karıştırarak koyulaşmasını bekleyin. Kıvam alınca ocağı kapatın. Helvanın demlenmesini bekleyin.

5. Helva soğuduktan sonra karıştırıp küçük bir kaseye streç film sererek, tabanına ve kenarlarına helvadan döşeyin. Ortasına dondurma koyarak, ters çevirin. Dondurmayı arasında sevmeyenler üzerine koyarak da servis edebilir. Ardından ceviz veya fıstıkla süsleyin.