Bu yöntemler ellerinizi yumuşacık yapacak! Denemeyen çok şey kaybediyor

Doğal malzemelerle hazırlanan bu yöntemler, ellerinizi nemlendirirken aynı zamanda cildinize zarar vermeyecek. İşte, el sağlığınız için doğal yöntemler...

Bu yöntemler ellerinizi yumuşacık yapacak! Denemeyen çok şey kaybediyor

Kış aylarının soğuk havası, sık el yıkama ve dezenfektan kullanımı ellerin kurumasına ve çatlamasına neden olabilir. Ancak doğal ve evde bulunan malzemelerle hazırlayabileceğiniz bazı karışımlar, ellerinizi yumuşacık yapabilir. İşte, ellerinize ihtiyacı olan bakımı sağlayacak doğal öneriler...

EL SAĞLIĞI İÇİN DOĞAL YÖNTEMLER

haber-fotograflari-11.jpg

Zeytinyağı ve şeker peelingi

Doğal bir nemlendirici olan zeytinyağı ve ölü deriyi arındıran şeker, mükemmel bir peeling karışımı oluşturur. Birkaç yemek kaşığı zeytinyağına biraz şeker ekleyip karıştırın. Bu karışımı ellerinize uygulayın ve nazikçe masaj yapın. Sonrasında ılık suyla durulayın. Bu yöntem ellerinizi nemlendirecek ve pürüzsüzleştirecektir.

haber-fotograflari-12.jpg

Bal ve limon maskesi

Bal, doğal bir nemlendirici ve antibakteriyel özelliğe sahipken, limon ise C vitamini açısından zengindir ve cildi canlandırır. Bir yemek kaşığı bal ile birkaç damla limon suyunu karıştırıp ellerinize uygulayın. 10-15 dakika beklettikten sonra ellerinizi yıkayın. Bu maske ellerinizi yumuşatırken aynı zamanda parlatır.

haber-fotograflari-13.jpg

Hindistan cevizi yağı

Hindistan cevizi yağı, cilde derinlemesine nüfuz eden ve uzun süreli nem sağlayan doğal bir yağdır. Ellerinize az miktarda hindistan cevizi yağı sürün ve gece boyunca ellerinizde bırakın. Sabahları ellerinizin daha yumuşak olduğunu fark edeceksiniz.

haber-fotograflari-14.jpg

Aloe vera

Aloe vera, cildi yatıştıran ve nemlendiren mucizevi bir bitkidir. Ellerinize doğrudan aloe vera jeli uygulayabilirsiniz. Aloe vera, özellikle çatlamış ve kuru ciltler için idealdir.

haber-fotograflari-15.jpg

Yulaf ezmesi banyosu

Yulaf, cildi yatıştıran ve nemlendiren doğal bir içeriğe sahiptir. Bir avuç yulaf ezmesini sıcak suda bekletin ve bu suyun içinde ellerinizi 10-15 dakika bekletin. Bu yöntem, özellikle kış aylarında ellerinizin kurumasını önleyecektir.