Cildinizi güzelleştiren 8 yiyecek!

Cilt sağlığınızı güzelleştirecek birbirinden güzel yiyecekleri paylaşıyoruz. Bu yiyecekler cildinizi tertemiz yapacak. İşte cildinizi güzelleştiren 8 yiyecek...

Cildinizi güzelleştiren 8 yiyecek!

Somonun cilt sağlığına olan olumlu etkileri tartışılmaz olsa da, sağlıklı bir cilt için dengeli beslenme alışkanlıkları çok daha geniş bir yelpazede değerli gıdalar içerir. İşte cilt sağlığını desteklemek için dikkate almanız gereken birkaç önemli besin kaynağı..

CİLDİNİZİ PIRIL PIRIL YAPACAK GIDALAR

Avokado

Avokado, A ve C vitaminleri ile birlikte tekli doymamış yağlar bakımından zengindir. Bu vitaminler, cildin dokularını korumaya ve kuruluğu önlemeye yardımcı olabilir. Salatalara avokado eklemek, kızarmış ekmeğin üzerine sürmek veya somon avokado rulosu tercih etmek, cildinize çift kat fayda sağlayabilir.

Badem ve badem sütü

Yapılan son araştırmalar, bademlerin kırışıklıkları azaltabileceğini gösteriyor. Sabah kahvaltınıza badem ve badem sütü eklemek, güne sağlıklı bir başlangıç yapmanıza yardımcı olabilir. Aynı zamanda favori smoothie'nize de ekleyebilirsiniz.

Ispanak ve yumurta sarısı

Ispanak ve yumurta sarısı, cildi UV hasarından koruyan lutein açısından zengindir. Ispanaklı omlet, cilt dostu bir kahvaltı alternatifi olabilir.

Domates

Likopen içeriği ile antioksidan özelliklere sahip olan konserve domates, cildin esnek ve pürüzsüz kalmasına yardımcı olabilir. Likopenin pişmiş domateslerde taze olanlara göre daha etkili olduğunu unutmamanız önemlidir. Sebze çorbaları veya güveçlerde kullanabilir veya yumurta sarısı ile birleştirerek Shakshuka yapabilirsiniz.

Havuç

Havuç, beta karoten ve likopen içeriği ile güneşin zararlarına karşı koruma sağlayabilir. Kavrulmuş ya da çiğ olarak tüketmek, sağlıklı bir atıştırmalık seçeneğidir.

Portakal

Portakal ve turunçgiller, C vitamini açısından zengin olup kollajen üretimini destekleyebilir, cilt dokusunu iyileştirebilir ve ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü azaltabilir. Soyması kolay bir atıştırmalık olarak yanınızda taşımak da pratik olacaktır.

Yeşil çay

Yeşil çay, antiinflamatuar ve antioksidan özelliklere sahip polifenoller içerir. UV radyasyonundan kaynaklanan cilt hasarı riskini azaltabilir ve cilt tonunu eşitleyebilir. Sindirime de yardımcı olması nedeniyle yemek sonrası bir bardak içmek iyi bir tercih olabilir.

Yoğurt

Probiyotik içeren yoğurtlar, sağlıklı bir bağırsak mikrobiyomunu teşvik edebilir ve bu da iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olarak daha temiz ve sağlıklı bir cilt oluşturabilir. Öğleden sonra atıştırmalıkları için badem ile birleştirerek cildinize ekstra destek sağlayabilirsiniz.

Sağlıklı bir cilt için bu besinleri düzenli olarak tüketmek, cildinizi içeriden besleyerek ışıldamasına katkı sağlayabilir.