Dikkat: nazara gelmiş olabilirsiniz! Topluma göre üç nazar belirtisi

Bir insanın herhangi bir şeye kıskanarak bakması sonucu bakılan şeyin zarar görmesini bazı insanlar nazar olarak yorumlar. Peki nazar belirtileri nelerdir? İşte topluma göre nazar değdiğini gösteren 3 işaret...

Dikkat: nazara gelmiş olabilirsiniz! Topluma göre üç nazar belirtisi

İnanışlara göre nazar, bir varlığın dengesini bozabilir, onu negatif enerjiye, kronik hastalıklara ve psikolojik bozukluklara maruz bırakabilir. Peki, nazar değdiği nasıl anlaşılır? Buna bilimsel olarak cevap veremesek de toplumda kabul görmüş nazar belirtileri vardır. Hayatınızda bir kez bile olsa nazar boncuğu sembolüne maruz kaldıysanız bu haber size tanıdık gelecek. İşte topluma göre 3 nazar işareti...

manytraditionalturki-13112023c4222786.webp

3 NAZAR İŞARETİ

1. Uyku problemi

Genelde bebekler için "Çocuğun uykusuna nazar değdi." denilir. Bunun dışında bazı insanlar 9, 10 veya 12 saat uyur ve kendilerini sürekli yorgun hissederler. İyi bir gece uykusundan sonra aşırı uykululuk ve bitkinlik hissi nazar belirtisi olabilir.

2. Eşyaların kırılması

Eşyaların sürekli kırılması ve bozulması da nazar olarak yorumlanır. Birini kıskanmak sizi sakarlaştırabilir ve ani hamleler yapmaya itebilir. Cep telefonu, bilgisayar ve tablet gibi yaygın olarak kullanılan bazı nesneler özellikle nazarın hedefindedir.

3. Konsantre olmakta zorluk çekmek

Telefonunuza ne kadar hatırlatıcı koyarsanız koyun ya da programınızı bir not defterine ne kadar yazarsanız yazın, sonunda ne yapmanız gerektiğini unutuyor musunuz? Nazarın etkisi altında olma ihtimaliniz yüksektir. Nazarın ve başkalarının kıskançlığının kurbanı olmak, bilişsel sorunlar yaşamanıza ve hafızanızın bozulmasına neden olabilir. Ancak bu sorunların sağlıksızlıktan kaynaklanmadığından emin olmak için bir doktora danışmak daha akıllıca olacaktır. Sürekli aynı hikayeleri anlatıyorsanız, tekrarlayan hareket ve jestleriniz varsa etrafınızda zararlı titreşimler yaratacak kadar şanssız olabilirsiniz. Nitekim nazar boncuğu olan kişiler, tekrar eden söz ve jestlere sahiptirler ve bunun farkına varmazlar.