Eğer siz de sürekli kaşınıyorsanız sebebi bu böcekler olabilir!

Pek çok insan cildinde kırmızı ısırık izleri görür ve yaralı bölgeyi sürekli kaşır ancak bir türlü problemin ne olduğunu anlamayabilir. İnsan kanıyla beslenen ve en çok yatak odasında bulunan tahtakurusu sebebiyle hayatınız tehlikeye girebilir. Peki, tahtakuruları nasıl yok olur?

Eğer siz de sürekli kaşınıyorsanız sebebi bu böcekler olabilir!

Vücudunuzdaki bilmediğiniz kaşıntının sebebi tahtakuruları olabilir. Tahtakuruları, çarşaflarda, mobilyalarda çoğalan böceklerdir. Çarşafları pencereden dışarı sallasanız da bu böceklerden kurtulamazsınız.

Tahtakuruları, kanlarıyla beslenmek için bireyleri ısırırlar. Bu tür böcekler aynı süre içerisinde 90 kez sokabilmektedir. Hatta ciddi kaşıntıya neden olmalarının nedeni de budur.

pestcontrolworkerlyi-14112023a40481bb.webp

TAHTAKURULARI NASIL YOK OLUR?

Bu böcekler 4 ila 7 mm boyutlarında olduklarından gözle görülmeleri çok zordur. Evinizdeki tahtakurularından kurtulmak için iki yöntemi tercih edebilirsiniz: mekanik yöntem veya kimyasal yöntem. Birincisi buharlı temizleyici kullanmaktır, ancak sadece bu değil. Yatak, koltuk, minder, baza ve kanepelerin temizliğini elektrikli süpürge ile de yapabilirsiniz.

İkinci yöntem ise atak tedavisi için fümigatör veya otomatik aerosol kutusunun kullanılmasını içerir.

TAHTA KURULARDAN KURTULMAK İÇİN ÖNERİLER

Zararlı böceklerin enfekte olmasını ve istila edilmesini önlemek için, toplanabilecekleri yerleri sınırlamak çok önemlidir. Bu nedenle evin temiz tutulması, yatakların altlarının ve şiltelerin üstlerinin düzenli olarak süpürülmesi tavsiye edilir.

Ayrıca nevresimlerin sık sık değiştirilmesi, duvar ve pencerelerdeki tüm çatlak ve yarıkların kapatılması önerilir. Öte yandan eve getirilen ürünlere de dikkat etmek gerekiyor. Kullanmadan önce kullanılmış kitapların, yeni mobilyaların veya konsinye mağazalardan veya bit pazarlarından satın alınanların durumunu kontrol ettiğinizden emin olun.