Hep aynı şeyi yemekten sıkıldım diyenlere! İşte harika bir Özbek pilavı tarifi

Bu yılbaşında da farklı bir şey yemek istiyorum diyenler için, tadıyla damağınızı şenlendirecek, geleneksel Özbek pilavı tarifi...

Hep aynı şeyi yemekten sıkıldım diyenlere! İşte harika bir Özbek pilavı tarifi

Bu geleneksel Özbek pilavı tarifi, hem doyurucu hem de lezzetli bir ana yemek seçeneği sunar. Kuzu etinin lezzeti ve havucun tatlılığıyla, her lokmada dengeli bir tat alacaksınız. Bu özel tarifi misafirlerinize sunarak onları etkileyebilirsiniz. İşte, Özbek pilavı tarifi...

ÖZBEK PİLAVI TARİFİ

Malzemeler

400 gram kuzu kuşbaşı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 büyük kuru soğan
5 adet orta boy havuç
3 su bardağı pirinç
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
5 su bardağı sıcak su
2 baş sarımsak

Yapılışı

Öncelikle, 400 gram kuzu kuşbaşı etini derin bir tencereye yerleştirin ve üzerini örtecek kadar su ekleyin.
Etler yumuşayana kadar kaynatın, sonra etleri sudan çıkarıp bir kenara ayırın.
Bir pilav tenceresinde 2 yemek kaşığı tereyağı ve 1 çay bardağı sıvı yağ ekleyin.
Tereyağı eriyince, ince dilimlenmiş 2 soğanı ekleyin ve soğanlar renk değiştirene kadar yaklaşık 4-5 dakika kavurun.
Haşlanmış kuzu etlerini de tencereye ekleyin ve birkaç dakika daha soğanları ve eti kavurun.
Ardından, rendelenmiş 5 orta boy havucu ekleyin ve havuçlar yumuşayana kadar kavurmaya devam edin.
Önceden ılık suda bekletilip iyice yıkanmış 3 su bardağı pirinci tencereye ilave edin ve birkaç dakika daha kavurun.
Daha sonra, 1,5 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kimyon ve 1 çay kaşığı karabiber ekleyin.
Üzerine 5 su bardağı sıcak suyu ekleyip karıştırın.
Tencerenin üstüne 2 baş sarımsağı hafifçe bastırarak yerleştirin.
Tencerenin kapağını kapatıp, pilav kaynayana kadar yüksek ateşte, daha sonra suyunu çekip göz göz olana kadar kısık ateşte pişirin.
Pilav suyunu çektiğinde ocaktan alın ve üzerine kağıt havlu koyarak 10 dakika dinlendirin.
Dinlenen pilavdan sarımsakları çıkarın ve nazikçe karıştırarak servis edin. Afiyet olsun!