Hep aynı yemeği yemek istemeyenlere! Soğan mücveri tarifi

Mutfakta pratik ve lezzetli tarifler arayanların favorisi haline gelecek bir tarifle karşınızdayız. Soğan mücveri, sağlıklı ve hafif bir atıştırmalık alternatifi sunarak sofralarınıza farklılık getiriyor. İşte, nefis ve kolay hazırlanan soğan mücveri tarifi...

Hep aynı yemeği yemek istemeyenlere! Soğan mücveri tarifi

Hep aynı şeyi yemekten sıkıldım diyenler için harika bir tarifle geliyoruz. İşte, pratik hazırlanışıyla dikkat çeken soğan mücveri tarifi...

boga-2024-01-30t163227-193.jpg

SOĞAN MÜCVERİ TARİFİ

Malzemeler:

  • 3 adet orta boy soğan
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 adet havuç
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet taze nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

Yapılışı:

  1. İlk olarak, 2 havucun kabuklarını soyun ve rendenin kalın tarafıyla rendeleyin.
  2. 3 orta boy kuru soğanı julyen doğrayın ve soğanları ayırın.
  3. Yarım demet maydanoz ve yarım demet taze naneyi ince ince doğrayın.
  4. Derin bir kaseye doğradığınız kuru soğanları alın, 1 tatlı kaşığı tuz ekleyerek yoğurun.
  5. Ardından, 2 adet yumurta, yarım çay kaşığı kimyon ve yarım çay kaşığı karabiber ekleyerek karıştırın.
  6. Rendelediğiniz havuçları, doğradığınız maydanoz ve taze naneyi de ekleyin.
  7. 2 yemek kaşığı mısır unu ve 2 yemek kaşığı unu da ekledikten sonra malzemeleri karıştırın.
  8. Sıvı yağ aldığınız bir tavayı kızdırın.
  9. Hazırladığınız mücver harcından aralıklı olarak tavaya dökün.
  10. Kaşığın arka tarafıyla hafifçe bastırarak mücverlerin şeklini düzeltebilirsiniz.
  11. Orta ateşte kontrollü bir şekilde pişirin, aşırı sıcak yağdan kaçının.
  12. Kızaran mücverleri kağıt havlu serili bir tabağa alın ve kalan harcı da aynı şekilde kızartın.
  13. Tüm mücverleri kızardıktan sonra, servis tabağına alarak yanında yoğurt sosuyla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!