İlişinizde bu hareketler varsa, ayrılık vaktiniz çok yakın!

İlişkide zaman zaman kavgalar elbette olur ve bu kavgalar bazen ilişkiyi ayrılığa kadar götürebilir. Ancak bazen, taraflardan biri açıkça ayrılmak istediğini ifade edemez fakat bu durum onun hareketlerine yansır. Peki ayrılığı işaret eden tavırlar neler?

İlişinizde bu hareketler varsa, ayrılık vaktiniz çok yakın!

Buluşmalar iptal ediliyorsa, mesajlara dönülmüyorsa ve büyük tartışmalar yaşanabiliyorsa ayrılık vakti kapınızı çalıyor olabilir. İşte sebepleri...

6176fc2245d2a0b2541ab8f7.webp

AYRILIĞIN AYAK SESLERİ: 8 MADDE

1- Senden kaçıyor:

Ayrılıkların zor olduğu konusunda hem fikiriz hele ki bunu ilk isteyen olmak ve dahası bunu söylemek daha da zor! Bazı kişiler bu cesareti gösterip, dürüst olamadıkları için kaçma yolunu seçer.

Yaptığınız planlar aniden iptal oluyorsa, ciddi bir konuşma yapmaya çalıştığınız zaman konuyu değiştirmeye çalışıyorsa ayrılmayı düşünüyor ama bunu nasıl yapacağını bilemiyor olabilir. Bu tip davranışlar fark ediyorsanız, dikkat kesilip, iyi bir analiz yapmakta fayda var!

2- Gelecekten bahsetmiyorsa:

İlişkilerin ilk dönemlerinde aşk ve tutkuyla çiftler gelecek planları yapmaya başlayabilirler, en azından hayallerini konuşarak paylaşırlar. İlişkinin süresi uzadıkça beklentiler başlangıçta konuşulanların artık gerçekleşmeye başlaması yönünde olur. Ancak sevdiğiniz kişi bırakın bu tip konuları konuşmayı siz ağzınızı açar açmaz dahi ortadan kaybolmanın veya konuyu değiştirmenin yollarını arar. Eğer bu tip bir durum varsa, onunla endişelerinizi paylaşma vaktidir!

İlişkilerde bazen karşımızdakine olan sevgimizin azaldığını hissederiz. Bazı işaretler artık onu eskisi kadar sevmediğimizi, ona eskisi kadar aşık olmadığımızı gösterir.

3- Çaba göstermiyor:

asirikiskanclikuy53c-07112023806ad70d.webp

İlişkiler her iki taraftan da çaba gerektirir. Bu, sadece yemekler planlamak veya kavga edildiğinde durumu telafi etmek demek değildir. Esas önemli olan çaba, insanların birbirlerini nasıl önemsediklerini göstermeleridir.

Sevgiliniz, eşinizin ilişkinin ilk zamanlarındaki gibi çaba göstermeyi bıraktığını düşünüyorsanız durumu gözden geçirmekte fayda var. Bu ilgisinin azaldığı ve ayrılmak istediği anlamına gelebilir. Ancak ilişkide her fedakarlığı ondan beklememek gerek belki farkında olmadan siz de eskisi kadar çaba göstermiyorsunuz ve o da sizin için aynı şeyi düşünüyor olabilir!

4- Arkadaşların önceliği:

Elbette çiftlerin kendi özel alanları olmalı ama bu her boş anı başkalarıyla geçirmek anlamına geliyor. Zira böyleyse ilişkinizde kırmızı kartı çıkarma vaktidir! Elbette hemen bunu kötüye yormayın, önce durumu netleştirip, düzeltmeye bakmakta fayda var. Onun ve arkadaşlarının olduğu ortamlara katılmak istediğinizi belirtebilirsiniz örneğin. Bunu istemenize rağmen engellemeler olduğunu düşünüyorsanız, şüphelenmekte bir sebebiniz daha var demektir.

5- Eskisi gibi yakın olmamak:

Bir ilişkinin sürmesi için, kıvılcımı canlı tutmak önemlidir. İlişkinizdeki samimiyet fazla dostça veya kanka vari eğlenceliyse bu bir şeylerde yanlış olduğunun açık bir işaretidir.

6- Gizlilikler:

Gizli bir ilişkisi olan veya duygularını gizleyen kişi, ortak bir filmin unsurları gibidir. Cep telefonuna bakarken örneğin Facebook'tan hızlı bir şekilde çıkılıyorsa, sizinle tanıştırılmak istenmeyen arkadaşlar ortaya çıkmaya başladığında, dışarı çıkarken haber vermediğinde gösteren daha büyük resme bakmaya çalışmakta fayda var.

7- Terk etme tehditleri:

166359937727mykaleid-071120237afbbd4b.webp

Küçük şakalar halinde takılmalar ilişkilerde illa ki vardır. Ancak eşiniz sizi terketmekle tehdit ediyorsa ya da ayrılmakla ilgili şakalar yaparsa ve bunu çok sık tekrarlıyorsa akıllara ciddi mi sorusu gelebilir. İlişkiyi sona erdirme tehditleri sebebiyle çıkan anlaşmazlıklara ilk etapta pek önem vermeseler de devam ettikleri sürece kafalarda daha ciddi sorular oluşacaktır.

8- Büyük kavgalar:

Her çift, zaman zaman tartışır. Ancak küçük tartışmalar yerini daha büyüklere bırakıyor ve bunlar da sık sık patlamalara dönüşüyorsa bu bir sorundur. Bu büyük kavgalar çok küçük ve önemsiz sebeplerden çıkmış olabilir ancak onların arkasında mantıklı bir neden yoksa, eşiniz sizi terk etmek için bir mazeret olarak drama yaratıyor olabilir.