MasterChef Tanya kimdir? Tanya Kilitkayalı'nın hayatı ve kariyeri

MasterChef All Star'a son veda eden isim Tanya Kilitkayalı oldu. MasterChef Tanya, yarışmaya veda etmesinin ardından hakkında birçok soru merak edildi. MasterChef Tanya kimdir? MasterChef Tanya nereli, sevgilisi var mı? İşte detaylar....

MasterChef Tanya kimdir? Tanya Kilitkayalı'nın hayatı ve kariyeri

MasterChef All Star yarışmasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden katılan Tanya Kilitkayalı, doyumsuz lezzetleriyle dikkat çekti. Son eleme gecesinde potadan çıkamayarak yarışmaya veda eden sempatik yarışmacı Tanya, eleme sonrasında merak edildi.

60cb61e293215108900cd94c.jpg

Somer Şef'in kendisinin öğrenci yetiştirdiğini ve kitap yazdığını söylemesi üzerine kariyeri merak konusu olan yarışmacı hakkında merak edilenleri bir araya getirdik. MasterChef Tanya kimdir, Tanya Türk mü, Tanya kaç yaşında, sevgilisi var mı? İşte kendisine dair tüm detaylar:

MASTERCHEF TANYA KİMDİR?

img20221215101622.jpg

Kıbrıs doğumlu Tanya Kilitkayalı, Namık Kemal Lisesi'nde eğitimini tamamladı. Doğu Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünden mezun oldu. 2019 yılında yüksek lisans eğitimini tamamladı ve aynı okulda öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı.

Kıbrıs Mutfağı üzerine ailesiyle birlikte bir restoran işleten Tanya Kilitkayalı, aynı zamanda Uğur Yılmaz Deniz ile birlikteliğiyle de biliniyordu. Kendisi Kıbrıs mutfağına dair bir kitap yazarak bu alandaki uzmanlığını taçlandırdı.

411883.jpg

Ancak MasterChef All Star'ın son eleme gecesinde, zorlu bir mücadele sonucunda Tanya, yarışmaya veda etti. Eleme potasında 2021 sezonundan Dilara ile birlikte son ikiye kalan Tanya, MasterChef macerasına veda etti.