Prison Break konusu nedir? Prison Break nasıl bir dizi?

Prison Break konusu nedir? Prison Break oyuncuları kimlerdir? Prison Break kaç bölümden oluşuyor. İşte efsane dizi hakkında tüm bilinmesi gerekenler...

Prison Break konusu nedir? Prison Break nasıl bir dizi?

Dünyanın en iyi dizileri arasında yer alan Prison Break, yeniden yayına girme haberleriyle gündeme geliyor. Peki bu dizi hakkında ne biliyorsunuz? Yenisi eskisinin yerini tutar mı bilinmez ancak çekilmiş ve çoktan yayınlanmış olan bu diziyi izlemediyseniz kesinlikle çok şey kaçırıyorsunuz.

PRİSON BREAK KONUSU

Prison Break, Amerika Birleşik Devletleri yapımı ve İngilizce dilinde yayınlanan, izleyenleri etkileyici hikayesi ve başarılı performansları ile büyüleyen bir televizyon dizisidir. Lincoln, işlemediği bir suçtan dolayı idam cezasına çarptırılan bir mahkumdur. Ancak kardeşi Michael'ın planlarıyla birlikte hikaye derinleşir ve seyirciyi adeta bir maceranın içine sürükler.

Lincoln, başkanın kardeşini öldürmekle suçlanır ve idam cezasına çarptırılır. Kardeşi Michael, ise haksız yere hapis cezası alan abisini kurtarmak için planlar yapar. Hapishaneden kaçma planı, her ayrıntısıyla düşünülmüştür. Michael, mühendislik becerilerini kullanarak bir banka soygunu planlar ve abisini hapishaneden kurtarmak üzere detaylı bir plan yapar. Hapishane müdürü ile ilişkisi, kaçış planının kilit bir parçasını oluşturur.

q6gzshcoru67fqlfjbchfg.jpg

PRİSON BREAK KADROSU

Dizi, seyirciyi etkileyen karakterleriyle de dikkat çekiyor. Oyuncu kadrosunda, Wentworth Miller (Micheal Scofield), Dominic Purcell (Lincoln Burrows), Sarah Wayne Callies (Doktor Sara Tancredi), Amaury Nolasco (Fernando Sucre), Robin Tunney (Veronica Donovan), Robert Knepper (Theodore T-Bag Bagwell), Paul Adelstein (Ajan Paul Kellerman), ve William Fichtner (Ajan Alexander) gibi isimler yer alıyor.

PRİSON BREAK KAÇ BÖLÜM?

Toplam 92 bölümden oluşan Prison Break, 2 özel bölüm içeriyor ve toplamda 5 sezon süresince seyircilerle buluştu. Dizi, başarılarıyla bilinen yönetmen Bobby Roth ve yapımcı Paul Scheuring elinden çıktı. Paul Scheuring aynı zamanda dizinin senaristliğini de yaptı.

Bobby Roth, kariyerinde Lost, Miami Vice ve Fringe gibi dünya çapında ün kazanan dizilerin yönetmenliğini üstlendi. Paul Scheuring ise Prison Break'in yaratıcısı, yapımcısı ve senaristidir. İllinois doğumlu olan Scheuring, dizinin mini bir dizi olarak yazılmasının ardından, büyük başarılar elde eden bir televizyon fenomenine dönüştüğünü gördü.

cab903-9c8d7ee12d0942d892ab487845234e9emv2.jpg

Prison Break, aksiyon dolu sahneleri, etkileyici oyunculuk performansları ve zekice kurgulanmış senaryosuyla unutulmaz bir dizi olarak, izleyenleri ekran başına kilitlemeye devam ediyor. Paul Scheuring'un kaleme aldığı bu heyecan verici hikaye, 2005 yılında başlamış ve 2017 yılında final yapmış olmasına rağmen, hala tekrarlarıyla büyük bir izleyici kitlesine hitap ediyor.