Prof. Dr. Canan Karatay tüm hastalıkların başı kabızlık dedi!

Prof. Dr. Canan Karatay, mide ve sindirim sisteminin iyi çalışmasının önemini anlatırken, bütün hastalıkların başı olarak ise kabızlık sorununun altını çizdi.

Prof. Dr. Canan Karatay tüm hastalıkların başı kabızlık dedi!

'Çok yaygın bir halk sorunumuzdan bahsedeceğim' diyen Canan Karatay hemoroid hastalığına dair önemli açıklamalarda bulundu. 'Türk toplumunun en büyük sorunudur. Kabızlık demek bütün hastalıkların başlangıcı demektir. Hemoroid kabızlığın uzun süreden beri devam ettiğini kabızlığın kronik olduğunu göstermektedir.' dedi.

61c794d5e3c55a8ececc-131120231c42ca4c.webp

BAĞIRSAKLAR ÇOK ÖNEMLİ

Hastaların, hekimlerin ve sağlıkçıların bunu konuşmaktan çekindiğini utandığını söyleyen Karatay; 'En büyük sağlık sorunlarının temelinde bu yatmaktadır. Çünkü kronik kabız olan bir kişinin bağırsaklarında bulunan dost bakterilerinin yok olduğunun veya çok azaldığının buna oranla hastalık yapan bakterilerin çoğaldığının bir belirtisidir.' diye açıklama yaptı.

Huzursuzluk, uykusuzluk, baş ağrısı ve halsizliğin sebebinin kabızlık olduğunu söyleyen Karatay 'Bağırsaklardaki hastalık yapan bakteriler çoğaldığı zaman bunlar insan vücudumuzun sağlığını bozar. Bu yüzden en büyük tehlikedir.

howtomake5teastodeto-13112023a5151f60.webp

Vücudumuzda hastalık yapan bakteriler artınca bütün mide bağırsak bozuklukları ve buna bağlı olarak da beyin bozuklukları, bipolar hastalıkları, depresyon, anksiyete kaygı, uykusuzluk artıyor. O halde hakikaten eğer hemoroid varsa, basurumuz varsa bunun sebebi bir kronik kabızlıktır. Su içmemek ve kristal kaya tuzu yememek de bunların sebeplerini arttırmaktadır' diye konuştu.