Sarımsak kokusunu yok eden ilginç bilgiler bulundu

Ohio Eyalet Üniversitesi'nde yapılan bu çalışma, sarımsak kokusunu gidermeye yardımcı olabilecek yöntemleri inceledi. İşte bu araştırmadan önbe çıkanlar

Sarımsak kokusunu yok eden ilginç bilgiler bulundu

Ohio Eyalet Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, sarımsak kokusunu gidermeye yardımcı olabilecek ilginç bulgular sunuyor. Sarımsak, kötü bir nefes kokusuna neden olan sülfür uçucuları içerir. Bilim insanları, sarımsak kokusunu azaltmak veya ortadan kaldırmak için yoğurt ve bileşenlerinin etkisini inceledi.

Araştırma sonuçlarına göre, yoğurdun ve yoğurdun bileşenlerinin, sarımsak kokusunu gidermede etkili olduğu görüldü. Özellikle proteinin sarımsak kokusunu hapsedebilme yeteneği öne çıktı. Bu bulgu, yüksek protein içeren gıdaların sarımsak kokusunu azaltmada kullanılabileceği fikrini öne sürüyor.

Araştırmanın baş yazarı Sheryl Barringer, "Yüksek proteinli gıdaların, sarımsak kokusunu giderme amaçlı özel olarak formüle edilebileceğini" belirtiyor. Ayrıca, yağın da sarımsak kokusunu azaltmada etkili olduğu ve özellikle tereyağı yağının bu konuda daha iyi performans gösterdiği tespit edildi.

Proteinlerin sarımsak kokusunu bağlama yeteneği üzerine yapılan bu çalışma, gelecekte sarımsak kokusuyla mücadelede yeni ürünlerin geliştirilmesine katkı sağlayabilir. Özellikle tam yağlı sade yoğurttan daha yüksek bir protein içeriğine sahip olan Yunan yoğurdunun sarımsak kokusunu azaltmada etkili olabileceği öne sürülüyor.