Vuslat Doğan Sabancı kimdir?

Vuslat Doğan Sabancı kimdir? Vuslat Doğan Sabancı kimin kızı? Vuslat Doğan Sabancı'nın mesleği nedir, kaç yaşında, nereli, hangi okuldan mezun? İşte Vuslat Doğan Sabancı'ya dair bilinmesi gerekenler...

Vuslat Doğan Sabancı kimdir?

Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Vuslat Doğan Sabancı ve eşi Ali Sabancı, zodyak botlarıyla bir kaza geçirmişti. Ali Sabancı'nın eşi Vuslat Doğan Sabancı, gündeme gelmesinin ardından merak edildi. Peki Vuslat Doğan Sabancı kimdir?

VUSLAT DOĞAN SABANCI KİMDİR?

640x360.jpg

Vuslat Doğan Sabancı, 16 Ocak 1971 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Medya patronu Aydın Doğan'ın kızıdır. Eğitim hayatına Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nde başlayan Sabancı, ardından Columbia University'de Uluslararası Medya ve İletişim üzerine yüksek lisans yaparak eğitimini tamamladı.

Kariyerine The New York Times gazetesinin yazı işleri müdürlüğü bölümünde başlayan Vuslat Doğan Sabancı, daha sonra The Wall Street Journal gazetesinde Asya İş Dünyası Haberleri Kanalı ve gazetenin Latin Amerika Edisyonu’nun kuruluş süreçlerinde görev aldı.

1996 yılında Hürriyet gazetesine reklamdan sorumlu Başkan Yardımcısı olarak katıldı ve 1999 yılında gazetenin Pazarlama Operasyon Grup Başkanlığı’na terfi etti.

2004-2010 yılları arasında Hürriyet gazetesinin İcra Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi. 2007 yılında, Rusya, Ukrayna, Belarus, Kazakistan, Macaristan, Hırvatistan ve Slovenya’da faaliyet gösteren Trader Media East (TME) online ve yazılı reklam şirketini satın aldı.

Vuslat Doğan Sabancı, Hurriyet.com.tr'nin kurucusu olarak da bilinir. Hurriyetemlak.com, hurriyetoto.com, yenibiris.com, yakala.co ve yenicarsim.com gibi projeleri hayata geçirdi. Hürriyet'in Demirören ailesine satılmasıyla birlikte Hürriyet'teki görevlerinden ayrıldı.

ali-sabanci-ile-vuslat-dogan-sabanci-nin-zodyak-kazasinin-detaylari-ortaya-cikti-31vyc.jpg

VUSLAT DOĞAN SABANCI'NIN EŞİ KİMDİR?

Vuslat Doğan Sabancı'nın eşi Ali Sabancı'dır. Çiftin Şevket Emrecan ve Kaan Ali adlarında iki oğulları bulunmaktadır.