Yastığının altına o bitkiyi koyan sakinleşiyor!

Defne yaprağı zenginliği ve bereketi temsil eder. Ancak defne yaprağının bilinmeyen pek çok faydası var. Peki daha önce hiç yastığınızın altına defne yaprağı koydunuz mu? İşte yastık altına defne yaprağı koymanın faydaları...

Yastığının altına o bitkiyi koyan sakinleşiyor!

Defne yaprağı hem lezzetiyle hem de güzelliğiyle sofralarımızdan eksik olmaz. Fakat bunların yanında defne yaprağı bereketin, zenginliğin ve de şansın simgesidir. Yastığın altına defne yaprağı koymanın etkilerini derledik.

KURUTULMUŞ DEFNE YAĞRAĞI

Taze de kurutulmuş da koyabilirsiniz. Defne yaprağı taze olduğunda yemeğe lezzet katar. Bununla birlikte, manevi ve tıbbi güçlerinden yararlanmak için kuru formda kullanılmaları gerekir. Bunları yastığınızın altına koymak isterseniz de durum böyledir.

DEFNE YAPRAĞINI YASTIK ALTINA KOYMANIN FAYDALARI

t25-yastigin-altina-defne-yap-129.webp

1. TEDAVİ EDİYOR

Uykunuzu dindirmek ve huzur içinde uykuya dalmak istiyorsanız yastığınızın altına bir defne yaprağı koymanız yeterli. Etkinliğini kanıtlayacak hiçbir bilimsel çalışma olmasa da büyükannelerimiz bu çalının kokusunun rahatlamayı ve refahı arttırdığını anlamıştı. Bu da huzurlu bir uykuya yol açabilir.

2. BÖCEKLERİ UZAK TUTUYOR

Tahtakurusu, pire, sivrisinek ve hatta...BİT gibi böceklerden mi korkuyorsunuz? Tek yapmanız gereken bu istenmeyen ziyaretçileri korkutmak için yastığınızın altına bir defne yaprağı koymak. Bununla birlikte, mantıklı olalım, yatağınız bu küçük yaratıklar tarafından istila edilmişse, defne yaprağının size hiçbir faydası olmayacaktır ve bu nedenle sorunu kapsamlı bir şekilde tedavi etmeyi düşünmeniz gerekecektir.

3. SAKİNLEŞTİRİYOR

Bazı kültürlerde, kötü ruhları kovmak ve negatif enerjileri kovmak için birkaç kuru defne yaprağı yakmak gelenekti. Yine burada, bu çalının manevi erdemlerinden biri, kötü titreşimleri ortadan kaldırmak ve yalnızca olumlu olanları çekmek için uyumadan önce yastığınızın altına birkaç yaprak koymaktır. Çekim yasasına inanıyor musunuz? Cevabınız evet ise bu gece yastığınızın altına bir defne yaprağı koyun. Güçle eşanlamlı olan bu bitki, sağlıklı ve olumlu bir atmosferi teşvik eder; bu da şansı, olumlu titreşimleri ve iyi şansı çekmeye yardımcı olur.