Yıllarca yanlış yıkamışız! Yumuşacık banyo havluları için doğru yıkama yöntemi

Banyo havlularının yumuşak kalması, özellikle temizlik tutkunları için çok önemlidir. Banyo havlularının birkaç yıkamadan sonra sertleşmesi, meğer yıkama esnasında yapılan hatalardan kaynaklanıyormuş! İşte yumuşak havlular için püf noktalar...

Yıllarca yanlış yıkamışız! Yumuşacık banyo havluları için doğru yıkama yöntemi

Banyo havlularının yumuşak olması ve güzel kokması birçok kişi için önemlidir. Koku konusunda genelde kimse sorun yaşamaz fakat yumuşaklık konusunda herkesin bir yakınması vardır. Genelde herkes havluların yumuşaklığı için yumuşatıcı kullanır. Peki, bu doğru mu, yumuşaklık için banyo havluları nasıl yıkanır?

Her havlunun bakımı markasına göre farklılık gösterir. Bu nedenle yıkamadan önce daima bakım etiketini kontrol edin. Verdiğimiz püf noktalarla yumuşak havlulara kavuşacaksınız.

stackedtowelsonwashi-07112023befbea1e.webp

YUMUŞAK HAVLU İÇİN EN ÇOK YAPILAN HATA

1. Çamaşır makinesini aşırı yüklemeyin. Yük çok ağırsa havlular düzgün şekilde durulanmayacaktır.

2. Renkleri ayırın. Renk lekelerini önlemek için yıkamadan önce renkli havluları beyaz havlulardan ayırın.

3. Çok fazla çamaşır deterjanı kullanmayın. Havlularınızın yumuşak kalmasını istiyorsanız, onları sert ve sert hale getirebilecek fazla deterjandan kaçının.

4. Normal bir yıkama programı seçin. Daha yumuşak programlarla karşılaştırıldığında daha hızlı sıkma ve daha uzun yıkama süreleri, havlu kumaş elyaflarından kir ve bakterilerin daha iyi uzaklaştırılmasına yardımcı olur.

5. Kurutmadan önce fazla suyu çıkarın. Havluları yıkadıktan sonra çıkarın ve fazla suyunu sıkın. Bu kuruma süresini kısaltır ve havluların yumuşak kalmasına yardımcı olur.

6. Havluları ve yalnızca havluları birlikte yıkayın. Çamaşır makinesine koyarken havluları yıkanacak diğer eşyalarla karıştırmayın.

5ee3200e5045b7cba0a1e0c603f3351599fe308e.jpg

SIVI ÇAMAŞIR DETERJANI KULLANMAYI BIRAKIN!

Sıvı çamaşır yumuşatıcıları, havlularınızın kumaşında kaplama oluşturabilecek yağlar ve diğer katkı maddeleri içerir. Bu film kaplama aynı zamanda onları daha sık yıkamak istemenize de neden olabilir. Ancak havlularınız daha çabuk yıpranacaktır.

YUMUŞAKLIK İÇİN BANYO HAVLULARINI YIKAMA ÖNERİLERİ

1-SİRKE VE LİMON

Bir leğeni havluları alacak kadar soğuk suyla doldurun ve biraz limon ve sirke ekleyin.

Havluları yaklaşık yarım saat boyunca karışıma batırın, karışımı iyice emecek şekilde çevirin.

Tüm limon ve sirke izlerini gidermek için havluları soğuk su altında iyice durulayın. Bunları iyice boşaltmayı unutmayın.

Havluları çamaşır makinesine koyun. Soğuk yıkama programını seçin ve deterjanı aşırı kullanmayın.

sirke.png

2-SİRKE VE SABUN

Önceki ipucuna etkili bir alternatif, kombinasyonu beyaz sirke ve sabunla değiştirmektir. Banyo havlularını veya diğer havluları çamaşır makinesinde yıkarken, deterjan kutusuna biraz beyaz sirke (biraz sabunla birlikte) ekleyin ve her zaman üreticinin talimatlarını kontrol edin.