Zerrin Özer kimdir? Zerrin Özer kaç yaşında ve nereli?

Zerrin Özer kimdir? Zerrin Özer kaç yaşında? Zerrin Özer nereli? Zerrin Özer nasıl ünlü oldu? İşte Zerrin Özer'in biyografisi ve kariyeri...

Zerrin Özer kimdir? Zerrin Özer kaç yaşında ve nereli?

Türkiye'nin sevilen sanatçılarından Zerrin Özer, yıllar geçmesine rağmen ününü hiç kaybetmedi. Çıkardığı şarkılarla gönüllerde taht kuran Zerrin Özer'in hayatı merak ediliyor. İşte Zerrin Özer hakkında merak edilenler...

ZERRİN ÖZER KİMDİR?

Zerrin Özer, Türk pop müziğinin önde gelen isimlerinden biri olarak bilinir. 1970'li yılların popüler sanatçısı Tülay Özer'in kardeşi olan Zerrin Özer, müzik kariyerine 1975 yılında katıldığı bir TRT yarışmasında birinci olarak başladı. İlk plağı olan "Bizler ve Sizler / Yalvarırım"ı 1976 yılında çıkaran sanatçı, müzik dünyasındaki yerini sağlamlaştırmaya başladı.

1979 yılında "Gönül" şarkısı ile büyük bir çıkış yakalayan Zerrin Özer, müzik kariyerindeki başarısını 1980 yılında Altın Plak Ödülü kazanan "Gönül / Yaman Olurum" çalışmasıyla taçlandırdı. Ardından 1980 yılında ilk stüdyo albümü "Seni Seviyorum" ve "Sevgiler"i piyasaya sürdü.

Zerrin Özer'in kariyerindeki müzikal değişim, 1980'li yıllarda bir dönüm noktası oluşturdu. 1981 yılında arabesk tınılara yönelen sanatçı, "Ve Zerrin Özer" albümüyle dikkat çekti. Bu dönemde "Mutluluklar Dilerim" (1984), "Evcilik Oyunu" (1985) ve "Kırmızı" (1985) gibi albümlerle müzikseverlerle buluştu.

Zerrin Özer'in kariyeri, 1980'li yıllardan itibaren birçok albüm ve ödülle zenginleşti. 1990 yılında "İşte Ben" albümüyle En İyi Albüm Ödülü'nü kazanan sanatçı, müziğe verdiği aranın ardından 1996 yılında "Zerrin Özer" albümüyle geri döndü.

Sanatçı, 2000 yılında yayınladığı "Bir Zerrin Özer Arşivi" best of/en iyiler albümüyle ikinci kez En İyi Albüm Ödülü'nü elde etti. 2005 yılında "Ve Böyle Bir Şey" türkü-caz albümüyle de büyük beğeni topladı.

Zerrin Özer'in özel hayatı da kamuoyunda ilgiyle takip edildi. Müzisyen Alper Önal'la 1991 yılında başlayan ancak kısa süren evliliği, 2006 yılında Levent Süren'le yaptığı evlilikle devam etti. Sanatçının hayatı, 2006 yılında kaleme aldığı "Bir Sarışın Küçük Kız" adlı otobiyografi kitabında detaylı bir şekilde anlatıldı.

Zerrin Özer, müziğe ve sahneye olan katkılarıyla Türk pop müziğinin önemli isimlerinden biri olarak anılmaya devam etmektedir.