10 bin polis alımı başvurusu başladı mı? 10 bin polis alımı ne zaman başlayacak?

10 bin polis alımı başvurusu başladı mı? 10 bin polis alımı ne zaman başlayacak? EGM polis alımı başvurusu nasıl yapılır? Başvuru şartları nelerdir? İşte detaylar...

10 bin polis alımı başvurusu başladı mı? 10 bin polis alımı ne zaman başlayacak?

10 bin polis alımı için başvurular henüz başlamadı ve başvuru tarihleri netleşmedi. Ancak Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan ilanla 10 bin 102 personel için kadro ihdas edildiği bildirildi. İhdas edilen kadrolara 3 ve 9 derece arası polis memurları için 500 kişilik alım gerçekleştirilecek. Bu alımların detayları ve başvuru tarihleri ise ilerleyen günlerde duyurulacak.

10 BİN POLİS ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Adaylar, başvurularını e-Devlet şifresiyle "http://www.pa.edu.tr" adresinden yapabilecekler. Başvuru şartları arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, lisans veya önlisans mezunu olmak, belirlenen KPSS taban puanını almış olmak ve 18 yaşını tamamlamış olmak gibi kriterler bulunuyor.

Başvuru için KPSS taban puanlarına ilişkin detaylar da belirtilmiş. Lisans mezunları için 2021 veya 2022 yıllarında yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden (60,00), önlisans mezunları için ise 2022 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (65,00) taban puan veya üzerinde puan alınması gerekiyor.

Ayrıca şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları için belirlenen özel puan kriterleri de bulunuyor. Bu adaylar için lisans mezunları için en az (48,00), önlisans mezunları için ise en az (52,00) taban puan veya üzerinde puan alınması gerekiyor.

Başvuru şartlarını karşılayan adaylar, alıma ilişkin sınav takvimini "www.pa.edu.tr" internet sitesinden takip edebilirler. Ancak başvuru tarihlerinin netleşmemesi nedeniyle adayların ilgili duyuruları takip etmeleri önemlidir.