16. Mersin Kenti Edebiyat Ödülü'nün sahibi Orhan Pamuk oldu

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından düzenlenen Mersin Kenti Edebiyat Ödülü'ne layık görüldü. Bu ödül, Mersin kentinin edebiyat alanında katkıda bulunan kişilere verilmekte olup, 16 yıldır düzenlenmekte

16. Mersin Kenti Edebiyat Ödülü'nün sahibi Orhan Pamuk oldu

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, Mersin Kenti Edebiyat Ödülü'ne layık görüldü. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nın (MTSO) öncülüğünde 16 yıldır verilen bu ödül, çağdaş romanın usta yazarı Orhan Pamuk'a takdim edildi. Ödülün Değerlendirme Kurulu Celal Soycan, Turhan Günay, Metin Cengiz, Yavuz Özdem ve Cemal Sakallı'dan oluşuyordu. Kurul Üyeleri, 2023 yılı için önerilen adaylar arasından Orhan Pamuk'u seçtiler. Orhan Pamuk, eserlerinin 60'tan fazla dile çevrilmesi, 100'den fazla ülkede yayımlanması ve 2006 yılında Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanması nedeniyle bu ödüle layık görüldü.

Orhan Pamuk ödül töreninde yaptığı konuşmada, yazarlık kariyerinin 50. yılını kutlarken, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nın ödülünü değerli bulduğunu ifade etti. Ayrıca, jüri tarafından belirlenen ödül kriterlerinin edebiyatın kalitesi ve değeri olduğunu vurguladı. Pamuk, "Sizin sürekli iyi ve değerli edebiyata ödül vermeniz, mesafeli şekilde arkasında durmanız kadar güzel bir şey yok. Böyle bir şey düşündüğünüz için teşekkür ederim. Ödüller olmasaydı belki ben hala evde romanımı yazıp 'ne yapacağım ben' diye düşünen bir adam olabilirdim. Buraya gelmekten şeref duydum. Sizler, 'O ödülü, bu ödülü almış, buraya gelir mi?' demediniz. Demediğiniz için teşekkür ederim. Bu ülkenin yazarıyım, bu ülkenin bir şehrinden çağırılmak benim için büyük bir onur" dedi.

Orhan Pamuk'a ödülünü MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır ve MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol takdim etti. Tören hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.