20 Kasım Pazartesi okul var mı? Ara tatil uzadı mı?

Ara tatilin bitmesine bir gün kalırken, öğrenciler ara tatilin uzayıp uzamadığını merak ediyor. 20 Kasım Pazartesi okul var mı? Ara tatil uzadı mı? Pazartesi okullar açılacak mı? İşte detaylar...

20 Kasım Pazartesi okul var mı? Ara tatil uzadı mı?

İlk ara tatilin sona ermesine kısa bir süre kala tatilin uzayacağı iddiası gündemden düşmüyor. Son olarak 30 Ekim Pazartesi günü Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle fazladan bir gün tatil yapan öğrenciler, ara tatilin uzayıp uzamayacağını merak ediyor.

20 KASIM PAZARTESİ OKUL VAR MI, ARA TATİL UZATILDI MI?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'in 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı takviminin tarihlerine göre okullar, 13 Kasım 2023 Pazartesi itibariyle ilk ara tatile girdi. Toplamda 9 gün olan tatilin uzatılacağına yönelik resmi makamlardan bir açıklama gelmedi. Bu nedenle öğrenciler, 20 Kasım Pazartesi günü ders başı yapacak.

ARA TATİL KALDIRILACAK MI?

Bu konu da büyük merak konusu olurken, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Velilerden, öğrencilerden, öğretmenlerden öyle bir talep gelirse bakarız. Bu yılkini gördükten sonra değerlendirme yaparız" demişti.

Milli Eğitim Bakanlığı'nda İzleme Değerlendirme Daire Başkanlığı olduğunu belirten Bakan Tekin, "Yapılan her şey, attığımız her adım o daire başkanlığı tarafından izleniyor. Bu yıl ara tatilden sonra rapor oluşturulur. Bakarız, öğrenciler, veliler, öğretmenler mutlu ise biz de devam edeceğiz. Eğitim süreciyle ilgili bir problem varsa ona göre çözüm alınabilir. Benim kişisel kanaatim Türkiye çapında değil, bölgesel olarak uygulanabilir. Şu an gündemimizde bu ara tatillerle ilgili herhangi bir şey yok" ifadelerini kullanmıştı.