2023-ALES/3 sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

ÖSYM tarafından geçtiğimiz haftalarda düzenlenen ALES/3'te sonuçlar için heyecan başladı. 2023-ALES/3 sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? İşte detaylar...

2023-ALES/3 sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2023-ALES/3) 19 Kasım tarihinde yapıldı. Sınava giren adaylar şimdi ALES sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. ALES/3 değerlendirme sonuçları, ÖSYM resmi internet sitesinde açıklanacak.

ALES NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ALES/3 sonuçlarının açıklanma tarihi, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından belirlendi. Buna göre, ALES/3 sonuçları 5 Aralık'ta saat 10.00'da açıklanacak. ALES sonuçları, açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl boyunca geçerli olacak.

ALES SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

ALES sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamalarından sorgulama yapabileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Bu nedenle, adaylar sonuçları internet üzerinden kontrol etmeleri gerekmektedir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.