2023 Uzman Öğretmenlik sınav sonuçları açıklandı mı? Uzman Öğretmenlik sınav sonuçları sorgulama

2023 Uzman Öğretmenlik sınav sonuçları açıklandı mı? Uzman Öğretmenlik sınav sonuçlarına nereden bakılacak? İşte Uzman öğretmenlik sınav sonuçları sorgulama...

2023 Uzman Öğretmenlik sınav sonuçları açıklandı mı? Uzman Öğretmenlik sınav sonuçları sorgulama

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen "Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınav Sonuçları Açıklandı" duyurusuyla birlikte adaylar, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınav sonuçlarını sorgulayabilecekler. Sonuçlara MEBBİS ve e-Devlet Kapısı üzerinden ulaşılabilecek.

Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar, MEBBİS girişi yaparak Güvenlik Kodu, Kullanıcı Adı ve şifreleriyle sonuçlarını sorgulayabilecekler. Ayrıca, e-Devlet Kapısı üzerinden T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet şifreleriyle de sonuçlara ulaşmak mümkün olacak.

Sonuç ekranında adayların doğru-yanlış cevap sayıları ve sınavdan elde ettikleri puanlar yer alacak. Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınav sonuçlarına göre unvan kazanan öğretmenlere sertifikaları 19 Aralık 2023 tarihinde verilecek. Sınav sonuçlarına itirazlar ise sonuçların açıklanmasının ardından başlayacak.

SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Uzman öğretmenlik sınav sonuçları, beklenen açıklama doğrultusunda bugün (24 Kasım Cuma) saat 13.00'e kadar erişime açılacak. Adaylar, Milli Eğitim Bakanlığı duyurularını ve resmi açıklamaları takip ederek sonuçlarını öğrenebilecekler.

UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAV SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

Sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilirken her soru eşit puan ağırlığına sahiptir. Sınavda 70 puan ve üzeri alanlar uzman öğretmen ve başöğretmen olmaya hak kazanır. Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak olup, yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir.

SINAV HANGİ DURUMLARDA GEÇERSİZ SAYILIR?

Sınav sonuçlarına itirazlar, sonuçların açıklanmasının ardından belirtilen tarihlerde yapılacak. Başvuru şartlarını sağlamayan adayların sınava katılması, başkasının adına sınava giriş yapılması gibi durumlarda sınav geçersiz sayılacaktır. Sınav soru ve cevaplarının paylaşımı ise yasaktır ve güvenlik koduyla tanımlanan adaylar, paylaşım ihlali durumunda yasal işlemlere tabi tutulacaktır.

MEB ÖKBYS SINAV TAKVİMİ

Sertifika programının takvimi şu şekildedir:

Yazılı Sınavın Yapılması: 19 Kasım 2023 Pazar
Yazılı Sınav Sonuçlarının İlanı: 24 Kasım 2023
Yazılı Sınav Sonuçlarına İtirazların Alınması: 27 Kasım - 01 Aralık 2023
Yazılı Sınav Sonuçlarına Yapılan İtirazların Sonuçlandırılması: 04-15 Aralık 2023
Kesin Sonuçların İlanı ve Sertifikaların Düzenlenmesi: 19 Aralık 2023