2024 cemre düştü mü? 2024 cemre ne zaman düşecek?

Cemre düşme tarihleri merak ediliyor. Cemre düşmesi ne demek? 2024 yılının ilk cemresi düştü mü? Cemre ne zaman düşecek?

2024 cemre düştü mü? 2024 cemre ne zaman düşecek?

Her yıl olduğu gibi, 2024 yılında da cemre düşme tarihleri merak konusu olmaya devam ediyor. Cemre düşmesi nedir, ne zaman düşecek? Havaya, suya ve toprağa düşen cemrelerin bu yılki tarihleri merak ediliyor. İşte, detaylar...

boga-16.jpg

CEMRE DÜŞMESİ NE ANLAMA GELİR?

Cemre düşmesi, kelime anlamıyla "ateş" veya "kor" olarak çevrilebilen bir terimdir. Geleneksel inanışa göre, cemrelerin düşmesiyle birlikte baharın müjdesi verilir. Havaya düşen ilk cemre, kışın sona erdiğini, suya düşen ikinci cemre, doğanın uyanışını simgelerken, toprağa düşen üçüncü cemre ise toprak hazırlıklarının başladığını işaret eder.

Ayrıca, cemre düşmesi, bahar bayramı Nevruz'un yaklaştığını gösterir. Hayvancılıkla uğraşanlar için bu dönem, hayvanların otlaklara çıkma zamanının yaklaştığına işaret ederken, tarımla uğraşanlar için de toprağın işlenme döneminin geldiğini ifade eder.

2024 yılında cemre düşmeleri, doğayla iç içe olanların ve geleneksel inanışlara önem verenlerin merakla beklediği anlamlı bir dönemi işaret ediyor.

CEMRE NE ZAMAN DÜŞECEK?

Cemre, geleneksel inanışa göre birer hafta arayla havaya, suya ve toprağa düşer. 2024 yılında ilk cemre, 19-20 Şubat tarihlerinde havaya düşecek. İkinci cemre, 26-27 Şubat'ta suya, ve üçüncü cemre ise 5-6 Mart'ta toprağa düşecek.