2024 doğalgaz yardımı ne kadar? Doğalgaz yardımı başvuru

2024 doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılır? Doğalgaz yardımı başvuru şartları nelerdir? Doğalgaz yardımına kimler başvurabilir? Doğalgaz yardımı ne kadar? Doğalgaz yardımı ne zaman ödenecek? İşte ayrıntılar....

2024 doğalgaz yardımı ne kadar? Doğalgaz yardımı başvuru

Doğalgaz yardımı, havaların soğuması ve ısınma ihtiyacının artması ile birlikte daha da çok araştırılmaya başlandı. Doğalgaz yardımı iki dönemde hesaplanarak ilgili kişilerin hesaplarına yatırılıyor. Peki doğalgaz yardımı ne kadar? Doğalgaz yardımını kimler alabilir? Doğalgaz yardımı başvuru şartları nedir? Doğalgaz yardımı ne zaman başlıyor? İşte tüm merak edilenler...

DOĞALGAZ YARDIMI NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir Kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamaya göre, yeni doğalgaz düzenlemesi kapsamında vatandaşlara sağlanacak yıllık destek tutarı 1500 ila 3 bin 500 lira arasına çıkarıldı. Bu kapsamda, ödemeler 8 ay süresince kış dönemine rastlayan aylarda düzenli olarak gerçekleştirilecek.

Bu yeni düzenleme ile aylık doğalgaz desteği tutarı 112 ila 312 liradan, 188 ila 438 liraya yükseltildi. Ancak, doğalgaz destek ödemelerinin ne zaman yapılacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır. Önceki dönemde ödemelerin şubat ayında hesaplara geçtiği bilinmektedir.

DOĞALGAZ YARDIMINA NASIL BAŞVURULUR?

Doğalgaz yardımından yararlanmak için başvurular e-Devlet üzerinden alınmaktadır. T.C. kimlik numarası ve şifre ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın "Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" sayfasından başvuru işlemi gerçekleştirilebilir. Ödemeler hak sahiplerinin PTT kartlarına yatırılmakta olup, hak sahipleri PTT'ye doğalgaz faturalarını ibraz ederek destekten faydalanabilmektedir.

DOĞALGAZ BAŞVURU EKRANI