2024 kira zam oranı ne zaman açıklanacak? Yüzde 25 sınırlaması ne zaman bitecek?

Kira artış oranı, kiracılar ve ev sahipleri tarafından merak ediliyor. Enflasyon rakamları sonrası kira artış oranları da belli oluyor ancak kira artışına yüzde 25 sınır getirildi. Peki, şubat ayı kira artış oranı ne zaman açıklanacak? Detaylar, haberimizde...

2024 kira zam oranı ne zaman açıklanacak? Yüzde 25 sınırlaması ne zaman bitecek?

Her ay düzenli olarak açıklanan enflasyon rakamları, kiracılar ve ev sahipleri tarafından yakından takip ediliyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanacak olan ocak ayı enflasyon rakamları, aynı zamanda şubat ayı kira artış oranını belirleyecek.

boga-21.jpg

ŞUBAT AYI KİRA ARTIŞ ORANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Şubat kira artış oranı için beklenen tarih, TÜİK'in 5 Şubat Pazartesi günü saat 10.00'da açıklayacağı ocak ayı enflasyon rakamlarıdır. Bu rakamların ardından kira artış oranları netleşecek ve ev sahipleri ile kiracılar bu güncellemeleri değerlendirebilecekler.

YÜZDE 25 SINIRLAMASI NE ZAMAN BİTECEK?

Yüzde 25 sınırlaması ise halen geçerli olup, bu düzenleme 1 Temmuz 2024 tarihine kadar devam edecek. Bu kapsamda, kira artışları belirlenirken enflasyonun yanı sıra bu sınırlamanın da dikkate alınması önem arz etmektedir.