2024 MSÜ başvurusu | MSÜ başvuru şartları nelerdir? MSÜ başvuru ücreti ne kadar?

MSÜ başvuru şartları nelerdir? MSÜ başvurusu nasıl yapılır? MSÜ başvurusu nereden yapılır? MSÜ başvuru ücreti ne kadar? İşte detaylar....

2024 MSÜ başvurusu | MSÜ başvuru şartları nelerdir? MSÜ başvuru ücreti ne kadar?

MSÜ (Millî Savunma Üniversitesi) başvuruları 3-30 Ocak tarihleri arasında yapılacaktır. Başvurular, ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden bireysel olarak veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından gerçekleştirilebilecektir.

MSÜ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak (Çifte vatandaşlık durumları için özel şartlar geçerlidir).
Harp Okullarına (HO) kadın ve erkek, Astsubay Meslek Yüksekokullarına (Asb. MYO) sadece erkek öğrenci alınacaktır.

Harp Okulları için en fazla 20 yaşında olmak (01 Ocak 2004 ve sonrası doğumlu), Astsubay Meslek Yüksekokulları için en fazla 21 yaşında olmak (01 Ocak 2003 ve sonrası doğumlu). Yaş hesabı, içinde bulunulan yıldan doğum yılı çıkarılarak yapılacaktır.
Lise ve dengi okulların son sınıfında öğrenciliği devam edenler için 2024 yılında Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarının kesin kayıt işlemlerinin son tarihine kadar mezun olmak veya dönemine bakılmaksızın 2022 ve 2023 yılında mezun olmak.
2024-MSÜ'ye başvuran adayların 2024-YKS'ye başvurmaları ve sınavlara katılmaları gerekmektedir.

MSÜ SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

MSÜ sınav ücreti 295 TL olarak belirlenmiştir. Sınav ücreti, belirtilen banka şubeleri, ATM'ler veya ÖSYM'nin internet sayfasındaki "ÖDEMELER" bölümünden kredi kartı/banka kartı ile ödenebilir.

MSÜ sınav ücretini ödeyen adaylar, dekontlarını muhafaza etmelidir. Sınav ücreti yatırılırken dikkat edilmesi gereken banka ve kanallar belirtilmiştir. Sınav ücretinin yatırılmasında Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık üzerinden kullanılabilir. MSÜ'ye başvuruda bulunan adayların 2024-YKS'ye katılmaları zorunludur. MSÜ başvuruları ve sınav ücreti ödemeleri ile ilgili güncel bilgilere ÖSYM'nin resmi internet sitesinden veya başvuru kılavuzundan ulaşmak önemlidir. Başvuru sürecinde adayların belirtilen şartlara uygunluğunu kontrol etmeleri ve gereken belgeleri tam olarak hazırlamaları önemlidir.