2024 YKS başvuru ücreti ne kadar oldu?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı, üniversiteye giriş için önemli bir adım olan ve her yıl milyonlarca öğrencinin katıldığı bir sınavdır. Ancak, bu yılın YKS başvuru sürecinde öne çıkan bir gelişme, başvuru ücretlerindeki dikkat çekici artış oldu. YKS 2024 başvuru ücreti ne kadar oldu? İşte, detaylar...

2024 YKS başvuru ücreti ne kadar oldu?

Bu yıl düzenlenecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için başvurular başladı ve sınav ücretleri önemli bir artışla karşılandı.

boga-19.jpg

YKS 2024 BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı, üniversiteye giriş için önemli bir adım olan ve her yıl milyonlarca öğrencinin katıldığı bir sınavdır. Ancak, bu yılın YKS başvuru sürecinde öne çıkan bir gelişme, başvuru ücretlerindeki dikkat çekici artış oldu.

YKS başvuruları için belirlenen son tarih ise 26 Şubat olarak açıklandı. Bu tarih öncesinde adayların başvurularını tamamlamaları gerekiyor.

Oturum başına uygulanan yüzde 156'lık bir zamla birlikte, YKS başvuru ücreti 115 liradan 295 liraya yükseldi. Ancak, eğitim uzmanlarına göre, bu yüksek orandaki zamın başvuru sayısında bir düşüşe neden olabileceği öngörülüyor.