31 Mart seçimleri sandık görevlisi ücreti ne kadar? Sandık görevlisi başvuruları ne zaman?

Yaklaşan 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde, seçim sürecinin kilit noktalarından biri olan sandık görevlisi ücretleri ve başvuru süreci merakla bekleniyor. Sandık görevlisi olarak görev alacak kişilerin ücretleri ve başvuru tarihleri netlik kazandı. 31 Mart yerel seçimlerine katkıda bulunacak olan sandık görevlileri için belirlenen ücret ne kadar? Sandık görevlisi başvuruları ne zaman? Detaylar, haberimizde...

31 Mart seçimleri sandık görevlisi ücreti ne kadar? Sandık görevlisi başvuruları ne zaman?

31 Mart yerel seçimlere sayılı günler kala, merakla beklenen bilgiler arasında sandık görevlisi ücretleri ve başvuru tarihleri ön plana çıkıyor. 31 Mart'ta gerçekleşecek olan yerel seçimlerde sandık görevlisi olarak görev alacak kişiler, bu konuda detaylı bilgi arayışına girdi. İşte, 2024 yerel seçimlerinde sandık görevlisi ücretleri ve başvuru sürecine dair önemli detaylar...

boga-62.jpg

SANDIK GÖREVLİSİ 2024 ÜCRETLERİ NE KADAR?

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde sandık görevlisi olarak görev alacak olanlara ödenecek ücretler belirlendi. Buna göre, sandık başkanına 2947 TL, memur üyeye 2088 TL ve bina sorumlusuna 2936 TL ödeme yapılacak. Sandık görevlisi ücretleri, memur maaş katsayısına göre hesaplanıyor.

BAŞVURU SÜRECİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Ancak, 31 Mart yerel seçimleri için sandık görevlisi başvuru süreci henüz başlamış değil. Yakın bir tarihte Yüksek Seçim Kurulu tarafından beklenen açıklamanın yapılması bekleniyor. İlçe seçim kurulları tarafından yapılan duyurulara göre başvurular, devlet memurları için Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenecek.

SİYASİ PARTİ ÜYELERİ VE KAMU GÖREVLİLERİ SANDIK GÖREVLİSİ OLABİLİR

Sandık görevlileri genellikle iki kategoriye ayrılır. İlk kategori, siyasi partiler tarafından belirlenen görevlilerdir. Siyasi partiler, seçime katılacakları bölgedeki sandık görevlilerini Yüksek Seçim Kurulu'na başvurarak belirlerler. Diğer bir kategori ise ilçe seçim kurulları tarafından yayınlanan duyurulara başvuran bireylerden oluşur. Bu kişiler devlet memuru statüsünde olanlar arasından Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçilir.