Aile ve Gençlik Bankası kuruldu mu?

Aile ve Gençlik Bankası kuruldu mu? Aile ve Gençlik Bankası ne zaman kurulacak? İşte detaylar...

Aile ve Gençlik Bankası kuruldu mu?

Evlilik kredisi başvurularının başlamasıyla ilgili olarak Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi'nin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesi, gündemin önemli başlıklarından biri oldu. Bu teklif, yeni evlenecek çiftlere 2 yıl geri ödemesiz kredi verilmesini içeriyor ve Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı kamu tüzel kişiliğine haiz Aile ve Gençlik Fonu'nun kurulmasını öngörüyor.

AİLE VE GENÇLİK BANKASI KURULDU MU?

Fonun yönetim kurulu, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı başkanlığında olacak ve içinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı bulunacak. Fonun kaynakları arasında Türk Petrol Kanunu kapsamında tahsil edilen devlet hissesi, Maden Kanunu kapsamında tahsil edilen devlet hakkı, geri ödeme öngörülen projeler kapsamında geri ödemeler, bağışlar, yardımlar ve diğer gelirler bulunacak.

Yeni evlenecek gençlere sağlanacak 2 yıl geri ödemesiz kredinin yanı sıra, fonun giderleri de yönetim kurulu tarafından onaylanan projeler kapsamındaki teşvik, hibe, destek, kredi ile teminatlar için ilgili kurum ve kuruluşlara aktarılan tutarlar, hizmet bedeli, ücret ve komisyonlar, fonun kaynaklarının yönetimi ve yönetim kurulu tarafından onaylanan projeler kapsamındaki giderler ile diğer operasyonel giderlerden oluşacak.

Bu kanun teklifiyle genç çiftlere maddi destek sağlamayı amaçlayan bir adım atılmış olacak ve evlilik kredisi şartları daha detaylı bir şekilde belirlenecek.