AK Parti Aydın Belediye Başkan adayı Mustafa Savaş kimdir?

AK Parti Aydın Belediye Başkan adayı Mustafa Savaş oldu. Peki Mustafa Savaş kimdir? Mustafa Savaş ne iş yapıyor? Mustafa Savaş nereli? Mustafa Savaş kaç yaşında? İşte Mustafa Savaş hakkında ayrıntılar...

AK Parti Aydın Belediye Başkan adayı Mustafa Savaş kimdir?

AK Parti Aydın Belediye Başkan adayı Mustafa Savaş, özellikle Aydınlılar tarafından merak ediliyor. Mustafa Savaş'ın kariyeri, eğitim hayatı, özel yaşamı merakla araştırılırken bilinmesi gerekenleri bir araya getirdi.

MUSTAFA SAVAŞ KİMDİR?

Mustafa Savaş, 1965 yılında Aydın’ın Çine ilçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu.

Kariyerine Türkiye Halk Bankası Genel Müdürlüğü'nde Müfettiş Yardımcısı olarak başladı. Halk Bankası'nda Müfettişlik, Şube Müdürlüğü, Daire Başkanlığı ve 2002-2015 yılları arasında Kredi, Bütçe, Mevduat ve Risk Yönetimi alanlarında Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptığı dönemde, bankanın yeniden yapılanmasında ve ilk halka arzında aktif rol aldı. Ayrıca, 2009 yılında yaşanan Dünya Finansal Krizi sırasında Halk Bankası'na kredi borcu olan reel sektörün rahat bir nefes alması için "Borç Yapılandırma Programı"nı uyguladı. Halk Sigorta, Halk Yatırım, Halk Emeklilik, Bankalar Arası Kart Merkezi ve Kredi Garanti Fonu Yönetim Kurulu Üyeliği ile Halk Sigorta Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Mustafa Savaş, 26. Dönem Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev yapmış ve AK Parti Genel Merkezi’nde Sosyal Politikalar ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliği gibi görevlerde bulundu. 27. Dönem Aydın Milletvekili olarak seçilmiş ve TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Başkanlığı görevini üstlenmiştir. 27. Dönem’de Genel Kurul’da kabul edilen önemli kanun tekliflerini sunmuştur. 28. Dönem Aydın Milletvekili olarak görevine devam ediyor.

Mustafa Savaş, evli ve 2 çocuk babasıdır.