AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Yücel Yılmaz kimdir?

AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Yücel Yılmaz kimdir? Adaylığının açıklanması sonrasında Yücel Yılmaz'ın kariyeri ve hayatı merak edildi. İşte Yücel Yılmaz hakkında tüm detaylar....

AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Yücel Yılmaz kimdir?

AK Parti'nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Yücel Yılmaz olarak açıklandı. Peki Yücel Yılmaz kimdir? Yücel Yılmaz kaç yaşında ve nereli? Yücel Yılmaz ne iş yapıyor? Yücel Yılmaz evli mi?

YÜCEL YILMAZ KİMDİR?

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 1975 yılında doğdu ve Balıkesir'de eğitim hayatını tamamladı. İktisat ve Ticaret Politikası üzerine yüksek lisans yapan Yücel Yılmaz, askerlik görevini Bandırma 6. Ana Jet Üssü'nde Asteğmen olarak tamamladı. Eğitim sektöründe Türkiye genelinde hizmet veren Yabancı Dil Okulları'nı kuran Yücel Yılmaz, ticari hayata atılmadan önce çeşitli okullarda İngilizce öğretmenliği yaptı.

Balıkesir Ticaret Odası'nda 2 dönem meclis üyeliği yaptı ve bir dönem Meclis Başkanlığı görevini üstlendi. Karesi Belediyesi'nin kurucu Belediye Başkanı olduktan sonra 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde Karesi Belediye Başkanı olarak seçildi. Bu dönemde ulusal ve uluslararası düzeyde 10 ödül kazandı.

Yücel Yılmaz, Türkiye'de Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği'nin kurulmasına öncülük ederek, bu birliğin merkezinin Balıkesir olmasını sağladı. Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) Yönetim Kurulu Üyesi olan Yücel Yılmaz, aynı zamanda UCLG'nin Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı'nın Eş Başkanlığı'nı yürütüyor.

Avrupa Konseyi Yönetim Meclisi'ne seçilen Yücel Yılmaz, Türkiye'yi bu kurumda temsil ediyor. Ayrıca, Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği'nin başkanlığını üstlendi.

Yücel Yılmaz, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçiminde AK Parti'den Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildi. Evli ve üç çocuk babasıdır.