AK Parti Çankırı Belediye Başkan adayı Hüseyin Filiz kimdir?

AK Parti, Çankırı'da belediye başkanlığı yarışı için Hüseyin Filiz'i aday gösterdi. Peki Hüseyin Filiz kimdir? Hüseyin Filiz kaç yaşında ve nereli? Hüseyin Filiz ne mezunu? İşte detaylar...

AK Parti Çankırı Belediye Başkan adayı Hüseyin Filiz kimdir?

AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı'nda, Çankırı Belediye Başkanlığı için aday olarak Hüseyin Filiz gösterildi. Hüseyin Filiz hakkında tüm merak edilen soruların yanıtlarını sizler için bir araya derledik.

HÜSEYİN FİLİZ KİMDİR?

Hüseyin Filiz, 2 Şubat 1958'de Çankırı'da doğdu. Sınıf Öğretmenliği Bölümü'nü bitirdikten sonra ticari hayata atıldı. Çankırı'da tarım makineleri fabrikası kurarak iş dünyasında adını duyurdu. 1995 yılında Çelik Kapı Fabrikası'nı kurmuş ve bu alandaki faaliyetlerini sürdürdü. Aynı zamanda traktör ve farklı otomotiv markalarının bayiliğini üstlendi.

Ankara'da akaryakıt istasyonu işletmeciliği de yaptı. İnşaat sektörüne de adım atan Hüseyin Filiz, konut inşaatı müteahhitliği de yaptı. Filiz Tarım Makineleri A.Ş., Filiz Otomotiv Ticaret Limited Şirketi, Filiz Çelik Mamulleri Ticaret Limited Şirketi ve Filiz Tarım ve Hayvancılık Ticaret Limited Şirketi gibi şirketlerde Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini üstlendi.

Hüseyin Filiz'in aynı zamanda Çerkeş ilçesinde et, hayvancılık ve süt ürünleri tesisleri bulunmaktadır. Orta düzeyde İngilizce bilen Hüseyin Filiz, evli ve üç çocuk babasıdır.