AK Parti Düzce Belediye Başkan adayı Faruk Özlü kimdir?

AK Parti Düzce Belediye Başkan adayı Faruk Özlü kimdir? Faruk Özlü kaç yaşında ve nereli? Faruk Özlü ne iş yapıyor? Faruk Özlü ne mezunu? İşte detaylar...

AK Parti Düzce Belediye Başkan adayı Faruk Özlü kimdir?

AK Parti Düzce Belediye Başkan adayı Faruk Özlü'nün hayatı ve kariyeri merak ediliyor. Kendisinin nereli olduğu, ne iş yaptığı, eğitim hayatı, özel hayatı gibi birçok kriter merakla araştırılırken, kendisi hakkında bilgileri sizler için derledik.

FARUK ÖZLÜ KİMDİR?

Faruk Özlü, 19 Kasım 1962 tarihinde Düzce'de doğan bir Türk siyasetçi ve mühendistir. İlk, orta ve lise eğitimini Düzce'de tamamladıktan sonra İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nden makine mühendisi olarak mezun oldu. Yüksek lisans ve doktora derecelerini de aynı üniversiteden aldı. Ayrıca, İspanya'da proje ve mühendislik alanında eğitim aldı, Harvard Üniversitesi'nde üst düzey yönetici eğitimi gördü.

Faruk Özlü, kariyerine 1987 yılında İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak başladı. Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nda çeşitli görevlerde bulundu, Türk Uçak Sanayii A.Ş., TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TAI), Havacılık Endüstrileri A.Ş. (HEAŞ), Teknopark İstanbul ve Savunma Teknolojileri Mühendislik A.Ş. (STM) gibi kuruluşlarda yönetim kurulu üyesi ve başkanı olarak görev yaptı.

Siyasi kariyerine 2015 yılında başlayan Faruk Özlü, AK Parti'den Düzce Milletvekili seçildi. 65. Türkiye Hükümeti'nde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak görev aldı. Bu görev sürecinde Türkiye'nin sanayi projelerinde önemli rol oynadı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı döneminde Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Kanunu (Patent ve Marka Kanunu) gibi önemli yasaların çıkmasına liderlik etti.

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde Düzce Belediye Başkanı olarak seçilen Faruk Özlü, bu görevi halen sürdürmektedir. Ayrıca, İngilizce bilen Faruk Özlü, evli ve iki çocuk babasıdır.