AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum kimdir?

AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum kimdir? Murat Kurum ne iş yapıyor? Murat Kurum nereli? Murat Kurum kaç yaşında? Murat Kurum ne mezunu? İşte detaylar...

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum kimdir?

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Murat Kurum olarak açıklandı. Açıklama sonrasında Murat Kurum kimdir? sorusu merak ediliyor. Murat Kurum'un hayatı ve kariyeri...

MURAT KURUM KİMDİR?

Murat Kurum, 1976 yılında Ankara'da doğmuş ve eğitim hayatını Ankara'da tamamladı. İnşaat Mühendisliği alanında 1999 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'nden mezun olan Kurum, daha sonra Okan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde Kentsel Dönüşüm üzerine yüksek lisansını tamamladı.

İş hayatına özel sektörde çeşitli kuruluşlarda çalışarak başlayan Murat Kurum, daha sonra kamu sektöründe önemli görevler üstlendi. 2005-2006 yılları arasında TOKİ Ankara Uygulama Daire Başkanlığı'nda Uzmanlık, 2006-2009 yılları arasında TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü, ve 2009-2018 yılları arasında T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iştiraki Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği gibi önemli görevlerde bulundu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevini 2018-2023 yılları arasında yürüten Murat Kurum, son olarak 28. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili olarak seçildi. Evli ve üç çocuk babası olan Murat Kurum, İngilizce de biliyor. 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçiminde Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterildi.