AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hilmi Güler kimdir?

AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hilmi Güler kimdir? Hilmi Güler kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor, ne mezunu? Hilmi Güler evli mi? Hilmi Güler'in hayatı ve kariyeri..

AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hilmi Güler kimdir?

AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hilmi Güler, 31 Mart Mahalli İdareler Seçiminde yarışacak. Adaylığının açıklanması sonrasında Hilmi Güler'in hayatı ve kariyeri merak edildi.

HİLMİ GÜLER KİMDİR?

Hilmi Güler, 1949 yılında Ordu'da doğdu ve hayatının büyük bir bölümünü bilim, teknoloji, ve kamu hizmeti alanlarında geçirdi. İlk, ortaokul ve lise eğitimini Ordu'da tamamladıktan sonra 1972 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden Metalürji Mühendisi olarak mezun oldu. Aynı üniversitede yüksek lisans ve doktorasını tamamlayarak akademik kariyerine başladı.

Dr. M. Hilmi Güler, akademik kariyerinin yanı sıra Türk Uçak Sanayii T.A.Ş-TUSAŞ'ta proje mühendisi ve grup başkanı olarak, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu-TÜBİTAK'ta uzman müdür, başkan yardımcısı ve yönetim kurulu üyesi olarak çeşitli görevlerde bulundu. Ayrıca, Ereğli Demir ve Çelik Sanayii T.A.Ş., İGDAŞ gibi kuruluşlarda yönetim kurulu üyesi, murahhas aza ve genel koordinatör olarak görev yaptı.

Hilmi Güler, çeşitli yatırım projelerini yönetti, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) ve Etibank'ta genel müdürlük ve yönetim kurulu başkanlığı gibi önemli pozisyonlarda bulundu. Aynı zamanda, üretimden sorumlu Başbakan Müşavirliği görevinde de bulundu.

Evli ve iki çocuk babası olan Dr. Mehmet Hilmi Güler, İngilizce bilen ve araştırma-geliştirme, yatırım, proje yönetimi, şirketlerin yeniden yapılanması ile etkinlik ve verimlilik konularında danışmanlık yapmaktadır. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçiminde Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Hilmi Güler, kariyerindeki bu zengin deneyimle kamu hizmetine devam etmektedir.