AK Parti Samsun Belediye Başkanı adayı Halit Doğan kimdir?

AK Parti Samsun Belediye Başkanı adayı Halit Doğan kimdir? Halit Doğan kaç yaşında? Halit Doğan nereli? Halit Doğan ne mezunu? Halit Doğan ne iş yapıyor? Halit Doğan evli mi? İşte detaylar..

AK Parti Samsun Belediye Başkanı adayı Halit Doğan kimdir?

AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Samsun Belediye Başkanı adayı olarak Halit Doğan'ı açıklaması sonrasında meraklar arttı. Peki Halit Doğan kimdir? Halit Doğan ne iş yapıyor? Halit Doğan nereli? İşte Halit Doğan hayatı ve kariyeri hakkında detaylar...

HALİT DOĞAN KİMDİR?

Halit Doğan, 1978 yılında Çarşamba Yenikışla Mahallesinde doğdu. İlköğretimini Çarşamba ilçesi Denizler Köyü ilkokulunda tamamladı. Orta ve lise öğrenimini ise Çarşamba İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanarak 1996 yılında başladığı hukuk eğitimini 2000 yılında tamamladı.

Halit Doğan, 2002 yılından 31 Mart 2019 yerel seçimlerine kadar Çarşamba ilçesinde serbest avukatlık yaptı Aynı zamanda Çarşamba İmam-Hatip Lisesi Mezunları Derneği'nde ve Çarşambaspor'da yöneticilik görevlerinde bulundu.

31 Mayıs 2014 tarihinde AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı olarak atanmış ve 5. ve 6. olağan kongrelerde tekrar başkan seçildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 31 Mart mahalli ve idari seçimlerinde Cumhur İttifakı AK Parti Çarşamba Belediye Başkan adayı olarak belirlendi ve Çarşamba Belediye Başkanı seçildi.

Halit Doğan, evli ve üç çocuk babasıdır.