AK Parti Yalova Belediye Başkan adayı Mustafa Tutuk kimdir?

AK Parti Yalova Belediye Başkan adayı Mustafa Tutuk merak ediliyor. Peki Mustafa Tutuk kimdir? Mustafa Tutuk ne iş yapıyor? Mustafa Tutuk ne mezunu? İşte Mustafa Tutuk hakkında ayrıntılar...

AK Parti Yalova Belediye Başkan adayı Mustafa Tutuk kimdir?

AK Parti'nin Yalova Belediye Başkan adayı olarak gösterdiği isim Mustafa Tutuk oldu. Mustafa Tutuk hakkında birçok konu merak ediliyor. Önümüzdeki seçimlerde yarışacak olan Tutuk hakkında bilinmesi gerekenleri açıklıyoruz.

MUSTAFA TUTUK KİMDİR?

Mustafa Tutuk, 1973 yılında Yalova'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Yalova'da tamamladı. Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun olduktan sonra ikinci üniversite olarak İktisat ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden de mezun oldu. Ayrıca, Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurtları'nın sahibi ve işletmecisi olarak görev yaptı.

Mustafa Tutuk, siyasi kariyerine AK Parti'de aktif olarak başladı. 3 dönem boyunca AK Parti Yalova Merkez İlçe Başkanlığı'nda çeşitli kademelerde görev aldı. Daha sonra 2 dönem boyunca İl Yönetiminde Halkla İlişkiler ve Mali İşler Başkanlığı görevini üstlendi.

2019 yerel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) Meclis üyesi olarak seçildi. Mustafa Tutuk, evli ve üç çocuk babasıdır.