Alev Alatlı kimdir? Alev Alatlı neden öldü?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yazar Alev Alatlı'nın yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Alev Alatlı kimdir? Alev Alatlı neden öldü?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yazar Alev Alatlı'nın yaşamını yitirdiğini duyurdu. İşte Alev Alatlı'nın biyografisi ve ölüm nedeniyle ilgili detaylar...

boga-34.jpg

ALEV ALATLI KİMDİR?

Alev Alatlı, 16 Eylül 1944 tarihinde doğdu. Lise eğitimini babasının askerî ataşe olarak görev yaptığı Tokyo'da aldı.

ODTÜ'de Ekonomi & İstatistik lisansını tamamladıktan sonra, Vanderbilt University'den "Fulbright" bursu ile Ekonomi ve Ekonometri yüksek lisansını aldı. Felsefe öğrenimine başlayan Alatlı, Dartmouth College'de doktora programına katıldı ancak doktora derecesini almadan 1974'te Türkiye'ye döndü. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde öğretim görevlisi olarak çalıştı, Devlet Planlama Teşkilatı'nda kıdemli ekonomist olarak görev aldı.
California Üniversitesi ile psiko-dilbilim çalışmaları yürüttü. Aynı zamanda Cumhuriyet Gazetesi bünyesinde Bizim English dergisini çıkardı ve Türk Yazarlar Kooperatifinde (YAZKO) başkan yardımcılığı görevinde bulundu.

Filistin davasının tanıtımına yaptığı katkılardan dolayı 1986'da Yaser Arafat tarafından "Özgürlük Madalyası" ile onurlandırıldı. "Ayıklanma," "Gizli Emir," ve "Bir Bilim Adamının Romanı" gibi kitapları ile tanınan Alev Alatlı, aynı zamanda "Dünya Nöbeti - Gogol'un İzinde" adlı eseriyle 2014 yılında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'nü kazandı.

ALEV ALATLI ÖLÜM NEDENİ

Alev Alatlı'nın ölüm nedeni hakkında açıklama yapılmamıştır. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Alatlı'nın bir süredir tedavi altında olduğunu ve yaşamını yitirdiğini duyurmuştur.
Alev Alatlı, vefat ettiği tarih itibarıyla 79 yaşındaydı.