Ankara'da metro neden kapalı? Ankara'da metro çalışıyor mu?

Ankara'nın en önemli ulaşım ağlarından biri metroda yaşanan teknik bir arıza işe gidecek olanlar için büyük sıkıntı yarattı. Ankara'da metro neden kapalı? Ankara'da metro çalışıyor mu? EGO Genel Müdürlüğünden açıklama geldi.

Ankara'da metro neden kapalı? Ankara'da metro çalışıyor mu?

Ankara'da yoğun olarak kullanılan metro hattında yaşanan teknik bir arıza, 13 Kasım sabahında pek çok vatandaşın gündeminde önemli bir yer tuttu. EGO Genel Müdürlüğü, konuyla ilgili resmi sosyal medya hesapları üzerinden bir açıklama yaparak, arızanın nedenini ve alınan önlemleri duyurdu.

ANKARA'DA METRO NEDEN KAPALI?

EGO'nun yaptığı açıklamaya göre, Metro İşletmesi takip ve gözlem sistemi SCADA'da sabaha karşı meydana gelen teknik bir arıza nedeniyle güvenli bir işletim sağlanamayacağı için tren seferlerine geçici bir süreliğine ara verildiği belirtildi. Yolcu emniyetinin gözetildiği açıklamada, arızanın giderilene kadar tren seferlerinin yapılamayacağı ifade edildi.

ANKARA METROSU NEDEN ÇALIŞMIYOR?

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Metro İşletmesi takip ve gözlem sistemi SCADA'da sabaha karşı meydana gelen teknik bir arıza nedeniyle güvenli bir işletim sağlanamayacağı için yolcu emniyeti gözetilerek arıza giderilene kadar bir süre tren seferleri yapılamayacaktır.

Metro ring güzergâhlarımız devam ettirilerek merkezi noktalara Kızılay-Ulus üzerinden otobüslerimizle hizmet verilecektir. Tüm ekiplerimiz arızanın giderilmesi için çalışmalarını sürdürmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."