AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖF sınav sonuçları nereden öğrenilir? İşte detaylar...

AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) öğrencilerini ilgilendiren 2023-2024 öğretim yılı güz dönemi ara sınav sonuçları merakla bekleniyor. İşte AÖF sınav sonuçları ve diğer detaylar:

AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

AÖF güz dönemi ara sınav sonuçları, sınav tarihlerinden itibaren genellikle 15 gün içinde açıklanmaktadır. Bu duruma göre, Aralık ayının sonlarına doğru sınav sonuçlarının açıklanması beklenmektedir. Ancak kesin tarih AÖF tarafından belirlendikten sonra öğrencilere duyurulacaktır.

AÖF SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Ara sınav sonuçları, Anadolu Üniversitesi AÖF Öğrenci Otomasyonu üzerinden öğrenilebilecektir. AÖF öğrencileri, https://aosogrenci.anadolu.edu.tr/ adresinden ya da e-Devlet üzerinden giriş yaparak sınav sonuçlarına ulaşabilirler.

AÖF sınavları 100 puan üzerinden değerlendirilmektedir. Vize sınavları %30, final sınavları ise not ortalamasına %70 etki etmektedir. Her testteki doğru cevaplarınızın sayısından yanlış cevaplarınızın sayısının dörtte biri düşürülerek puan hesaplanır. Yani sınavlarda 4 yanlış cevap, 1 doğru yanıtı götürür.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından alınan karar doğrultusunda, Açıköğretimde ders geçme notu 35 olarak belirlenmiştir.

AÖF öğrencileri, sınav sonuçlarını takip etmek ve güncel bilgilere ulaşmak için düzenli olarak AÖF resmi internet sitesini ve öğrenci otomasyonunu kontrol etmeleri önemlidir. Ayrıca, AÖF'nin sosyal medya hesaplarını ve duyuru platformlarını da takip etmek yararlı olacaktır.