Apple Samsung’u Geride Bıraktı! İşte Apple’ın Başarı Grafiği

Sektörün en önemli markalarından biri olan Apple, Samsung’u geride bıraktı. Akıllı telefon markaların pazar payına bakıldığında Apple, Samsung’un önüne geçmeyi başardı.

Apple Samsung’u Geride Bıraktı! İşte Apple’ın Başarı Grafiği

Apple, sektörde kaliteli bir hizmet sunmayı sağlayacak önemli hamleleri yapmaya devam ediyor. Markanın geliştirmiş olduğu birbirinden güzel modelleri, piyasanın en önemlilerinden biri olmasını sağladı. Hatta en yakın rakiplerinden biri olan Samsung’u geri planda bırakmasına neden oldu. Rekabetin her sene daha da artmaya devam ettiği sektörde Apple ve Samsung arasındaki üstünlük yarışında Apple birinci sıraya geldi.

%27.1’lik Pazar Payıyla Farkını Ortaya Koydu!

Apple pazar payına göz atıldığı zaman %27.1 lik oranıyla sektörün birinci sırada yer alacak markalardan biri olmasına neden oldu. Pazar payını her defasında daha da arttırmayı sağlayacak olan Apple, her geçen gün daha fazla popülerliğe geçiş yapacağı bir yöne doğru adım atmaya devam ediyor. Yüksek görüntüye sahip olan üstün özellikleri sunacak yeni serileriyle piyasayı da etki altına almayı başarıyor. Son dönemde Xiaomi’nin geri planda tutulması, Apple’ın sektörde çok daha etkili diyebileceğimiz bir pozisyonda olmasına neden oldu.

Apple her seferinde pazardaki payını çok daha büyütmeyi sağlayacak hamleleri yapmayı başarıyor. Akıllı sektördeki değişim 2023 yılı itibariyle daha da ciddi bir boyuta dönmeye başladı. Bu değişimin kısa vadeli mi olacağı yoksa kalıcı şekilde mi olacağına geldiğimiz zaman bunu şirketin bundan sonraki süreçte nasıl performans ortaya koyacağına bağlı olarak farklılık göstermeye neden olacaktır.

Apple Zirvenin Sahibi Oldu!

Sürekli farklı ve yeniliğe açık modelleriyle sektörde ne kadar önemli olduğunu bir kez daha kanıtlamayı başarmış olan Apple, bu özellikleriyle farkındalık yaratmayı başarıyor. Şirketin böyle bir performans ortaya koyması her seferinde daha da fazla tercih sebebi olmasına neden oluyor. Zirvenin en önemli sahibi olmayı başaran Apple, Eylül 2022 yılı itibariyle daha da fazla gelişim göstermeyi başardı. Öyle ki oranlarının yüzde 27 seviyesine gelmesi zirvenin sahibi olmasına neden olacak. Apple’ın dikkat çeken modelleri sektörde birinci sıraya getirdi.