Ayla Algan kimdir? Ayla Algan kaç yaşındaydı? Ayla Algan neden öldü?

Ayla Algan kimdir? Ayla Algan neden öldü? Ayla Algan kaç yaşında? Ayla Algan ne iş yapıyordu? Ayla Algan evli mi? İşte Ayla Algan hakkında detaylar...

Ayla Algan kimdir? Ayla Algan kaç yaşındaydı? Ayla Algan neden öldü?

Türk sanat dünyasını derin bir üzüntüye boğan haber dün akşam geldi. Müzisyen, tiyatro ve sinema oyuncusu Ayla Algan, 86 yaşında geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti.

AYLA ALGAN KİMDİR?

28 Ekim 1937 tarihinde İstanbul’da doğan Ayla Algan, çocukluğundan itibaren sanatın içinde olan bir isimdi. Ortaokulu İstanbul’daki Notre Dame de Sion’da, liseyi ise Fransa’daki Versay Lisesinde tamamladı. Sanatçı, eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Şehir Tiyatroları'nın kadrosuna katıldı. Muhsin Ertuğrul'un istifası üzerine 1966 yılında Şehir Tiyatroları'ndan ayrıldı.

Ayla Algan'ın ilk sinema filmi 1964 yılında, Paris'in ünlü konser salonu Olimpia'da ise 1971 yılında sahneye çıktı. 1972-1979 yılları arasında Paris'te yaşayan Algan, çeşitli tiyatro oyunlarında rol aldı. 1972 yılında Yunus Emre’nin 650. yıl dönümü için bir albüm hazırladı.

1980'de Berlin'e giderek sanatsal çalışmalarını sürdüren Ayla Algan, 1984 yılında BİLSAK Tiyatro Atölyesi’ni kurdu ve 1988 yılında Tiyatro Araştırma Laboratuvarı’nı (TAL) Beklan Algan, Erol Keskin ve Haluk Şevket Ataseven ile birlikte kurarak genç tiyatro oyuncularının eğitimine katkı sağladı.

Ayla Algan, sinema ve dizi projelerinde de önemli roller üstlendi. "Seni Seviyorum Rosa", "Harem Suare", "O da Beni Seviyor", "Aliye" gibi projelerde başarılı performansıyla dikkat çekti.

Ayla Algan ve Beklan Algan'ın evliliğinden olan Sevi adlı bir kızı bulunmaktadır. Eşi Beklan Algan'ı 2010 yılında kaybeden Ayla Algan, Türkiye'nin saygın sanatçılarından biri olarak hafızalarda kalacak eserlere imza attı.