Bağ-Kur prim gün sayısı düşürülecek mi? Bağ-Kur prim gün sayısı ne zaman değişecek?

Bağkur prim gün sayısı değişikliği konusunda çalışanlar, gelişmeleri merakla takip ediyorlar. Peki, Bağ-Kur prim gün sayısı düşürülecek mi? Bağ-Kur prim gün sayısı ne zaman değişecek? Detaylar, haberimizde...

Bağ-Kur prim gün sayısı düşürülecek mi? Bağ-Kur prim gün sayısı ne zaman değişecek?

Bağ-Kur emeklilik prim gün sayısı üzerindeki beklentiler ve çalışmalar, vatandaşlar tarafından merakla takip ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bağ-Kur prim gün sayısının düşürülmesi ve değiştirilmesi hususundaki gelişmeler, vatandaşların emeklilik planlamalarını etkileyebilecek önemli bir konu olarak öne çıkıyor.

boga-64.jpg

BAĞKUR EMEKLİLİK PRİM GÜN SAYISI NE ZAMAN DEĞİŞECEK?

Bakan Işıkhan, sosyal güvenlik sisteminin sürdürülebilirliğini sağlama amacıyla çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Prim gelirlerinin önemine vurgu yapan Bakan, Bağ-Kur prim gün sayısının 9 bin gün seviyesinden 7 bin 200 güne düşürülmesi sözü verdi. Ancak bu düzenleme için detaylı bir takvim verilmedi.

Bakan Işıkhan, seçim öncesinde verilen bu taahhüdün yerine getirileceğini belirtirken, konunun Orta Vadeli Plan içinde yer aldığını ve bütçe disiplinine dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.

Bağ-Kur'luların beklentilerini saygıyla karşıladığını belirten Bakan, çalışmaların devam ettiğini ve güncellemelerin zaman içinde yapılacağını vurguladı.