Bakan Dönmez: Üç Tane Oy Alabilmek İçin Her Şeye 'eyvallah' Diyen Bir Muhalefet Anlayışı Var (2)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri öncesinde, birinci sıradan milletvekili adayı gösterildiği Eskişehir'de, seçim çalışmaları kapsamında Müstakil Sanayici ve İşadamları...

Bakan Dönmez: Üç Tane Oy Alabilmek İçin Her Şeye 'eyvallah' Diyen Bir Muhalefet Anlayışı Var (2)

İFTARA KATILDI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri öncesinde, birinci sıradan milletvekili adayı gösterildiği Eskişehir'de, seçim çalışmaları kapsamında Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Eskişehir Şubesi'nin düzenlediği iftar yemeğine katıldı. AK Parti Eskişehir milletvekili adaylarının yanı sıra yemekte iş insanları ile afet bölgesinden gelen depremzedeler de yer aldı. İftar yemeğinin ardından açıklamalarda bulunan Dönmez, Türkiye'nin, artık bir zamanların kabuğuna çekilen ülke olmadığını söyledi. İktidar olarak yatırım, istihdam ve ihracat odaklı bir ekonomik model izlediklerini ifade eden Bakan Dönmez, "Ancak bu modele geçmek bir anda olmadı. Arkasında 20 yılın emeği var. Arkasında 20 yılın büyük yatırımları var. Güven var. İstikrar var. Güçlü liderlik var. Bugün gelişmiş ülkelere bakın. Hepsi altyapı projelerini tamamlamış ve ekonomik büyümelerini, endüstriyel gelişimlerini bu altyapı üzerine inşa eden ülkeler. Büyük ekonomilerde önce dev limanların, dev havalimanlarının, dev enerji tesislerinin, yolların, köprülerin, demiryollarının yapılması tesadüfi değil. Türkiye'de artık dev altyapı projeleriyle bu süreci büyük oranda tamamladı. İstanbul Havalimanı'ndan Çanakkale Köprüsü'ne, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nden hızlı trenlere, Marmaray'a, yeni liman ve otobanlara kadar bugün Türkiye'de güçlü bir altyapı var. Ve her gün daha da güçlenen sanayi üretimimizi bu güçlü altyapı üzerine kuruyoruz" dedi.

'SANAYİCİLERE DESTEK SÜRECEK'

Sanayicilerin sıkıntılarının farkında olduklarını ve bu sıkıntıları aşmak için iktidar olarak her türlü teşvik ve destek paketini devreye aldıklarını anlatan Dönmez, "Biliyorsunuz bu ayın başında sanayide kullanılan doğal gaza yüzde 20 oranında indirim geldi. 2022 Ekim'den bu yana alırsak sanayide kullanılan gaza 1 Nisan itibariyle yüzde 52,43 oranında indirim yapmış olduk. Sanayicimizin rekabet gücünü artıracak her türlü desteği vereceğiz. Her türlü düzenlemeyi hayata geçireceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın, bizlerin her zaman üreten, katma değer yaratan herkesin yanında olduğumuzu biliyorsunuz. İnşallah yeni dönem Türkiye için bir sıçrama tahtası olacak" diye konuştu.

MUHALEFETİ ELEŞTİRDİ

Konuşmasında muhalefet partilerini de eleştiren Bakan Dönmez, şunları söyledi:

FOTOĞRAFLI