Bedelli asgari ücreti ne kadar 2024? Bedelli askerlik ücreti nereye yatırılır, nasıl başvuru yapılır?

Bedelli askerlik ücreti nereye yatırılır? Bedelli askerlik başvuruları nasıl yapılır? Bedelli askerlik sonuçları ne zaman hazırlanacak? Bedelli askerlik ücreti ne kadar? İşte detaylar...

Bedelli asgari ücreti ne kadar 2024? Bedelli askerlik ücreti nereye yatırılır, nasıl başvuru yapılır?

Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuru ile 2024 yılında bedelli askerlik hizmetinden yararlanmak isteyen adaylar için başvuru ve ödeme tarihleri belirlendi. İşte detaylar...

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURU VE ÖDEME TARİHLERİ

Bedelli askerlik hizmetinden yararlanmak isteyen adayların başvurularını ve ödemelerini yapmaları için son tarih 29 Aralık 2023'tür. Başvuru işlemi, adayların yoklamalarını yaptırmalarını, bedelli askerlik tercihinde bulunarak ödemelerini gerçekleştirmelerini içerir.
Bedelli askerliğe başvuruda bulunacak adayların 29 Aralık 2023 tarihine kadar yoklamalarını yaptırmaları ve "Askerliğe Elverişlidir" sağlık kararı almaları gerekmektedir.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ

Müracaat tarihine kadar yoklama kaçağı veya bakaya kaydı olmayan yükümlülerin ödeyeceği bedel 122.351,04 TL'dir. Müracaat tarihine kadar yoklama kaçağı veya bakaya kaydı olan yükümlülerin ödeyeceği bedel, 122.351,04 TL'ye ek olarak, her bir ay için 1.784,29 TL'dir.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NEREDEN ÖDENİR?

Bedelli askerlik ücretleri, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Vakıfbank, Vakıf Katılım Bankası, Halkbank, Emlak Katılım Bankası, Defterdarlıklar veya Malmüdürlüklerine ödenebilecektir.

BEDELLİ ASKERLİK NEREDE YAPILIR?

MSB'den yapılan açıklamaya göre, bedelli askerlikten yararlanacak yükümlülerin celp ve sevk dönemleri ile temel askerlik eğitimini yapacakları birlikler, 2024 yılı Ocak ayında e-Devlet ve askerlik şubelerinden duyurulacaktır.

Bedelli askerlik hizmetine başvuran ve bedeli ödeyen adaylar, 2024 yılında kura ve sınıflandırma işlemine tabi tutulacaktır. Başvuru sayısının belirlenecek sayıdan fazla olması durumunda yararlanacak adaylar kura ile belirlenecektir.