Buket Aydın kimdir? Buket Aydın kaç yaşında ve nereli?

Buket Aydın kimdir? Buket Aydın kaç yaşında? Buket Aydın ne iş yapıyor? Buket Aydın evli mi? Buket Aydın nereli? İşte Buket Aydın'ın hayatı ve kariyeri...

Buket Aydın kimdir? Buket Aydın kaç yaşında ve nereli?

Güzellik sektörüne atılmasıyla yeniden gündeme gelen Buket Aydın, hayatı hakkında birçok konuda merak ediliyor. Buket Aydın kimdir? Buket Aydın kaç yaşında? Buket Aydın sevgilisi kim? Buket Aydın evli mi? Buket Aydın ne iş yapıyor? Buket Aydın hakkında tüm detaylar:

buket-aydin.webp

BUKET AYDIN KİMDİR?

Buket Aydın, 1 Ocak 1985 tarihinde Bursa'da doğdu. İstanbul Kültür Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu ve Attila İlhan'ın şiirleri üzerine yaptığı master ile yüksek lisansını tamamladı. Spikerlik ve sunuculuk kariyerine Kuşdili Spikerlik ve Sunuculuk Kursu'nda aldığı eğitimle başladı. Özel bir radyoda bir yıl boyunca haber spikerliği yaptıktan sonra Kanaltürk kanalına geçerek spor bülteni sunuculuğu ve daha sonra sabah haberleri ile hafta sonu ana haber bültenlerinde sunuculuk yaptı.

2009 yılında CNN Türk kanalında haber sunuculuğuna başladı. 2010 yılında TRT Türk kanalına geçerek "Gümüş Hilal" adlı programın sunuculuğunu üstlendi. 2011 yılında NTV'ye transfer olarak haber kuşaklarında sunuculuk yapmaya devam etti.

1486724-buket-aydin-son-paylasimiyla-dikkat-cekti-620b8e4034186.jpg

Buket Aydın, NTV'de hafta içi 23.00'te başlayan Gece Bülteni Kuşağı ve 20:00'da başlayan Ana Haber Bülteni'ni sundu. 2018 yılında Kanal D'ye geçerek burada Ana Haber Bülteni'ni sunmaya başladı. Aynı dönem içinde Demirören Medya'nın diğer kanalı olan CNN Türk'te "40" adlı programının sunuculuğunu üstlendi. 2019 yılında Kanal D Haber Dairesi Başkanlığı görevine getirildi. Ancak, 9 Mayıs 2020 tarihinde Kanal D, CNN Türk ve Demirören Medya Grubu'nda üstlendiği görevlerden ayrıldığını açıkladı. 11 Ocak 2021 tarihinde Haber Global ile anlaşan Buket Aydın, kanalda "Buket Aydın ile Koltuk" programını sundu. Ayrıca, Nişantaşı Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünde öğretim görevlisi olarak görev yaptı.

BUKET AYDIN ÖZEL HAYATI

2013 yılında iş adamı Erce Baykal ile evlenen Buket Aydın, 13 Mayıs 2020 tarihinde eşi Baykal'dan tek celsede boşandı. Aydın daha sonra Mustafa Sarıgül'ün oğlu Emir Sarıgül ile anıldı.