Cem Yiğit Üzümoğlu kimdir? Cem Yiğit Üzümoğlu kaç yaşında ve nereli?

Cem Yiğit Üzümoğlu kimdir? Cem Yiğit Üzümoğlu kaç yaşında? Cem Yiğit Üzümoğlu nereli? İşte ünlü oyuncu Cem Yiğit Üzümoğlu hakkında detaylar...

Cem Yiğit Üzümoğlu kimdir? Cem Yiğit Üzümoğlu kaç yaşında ve nereli?

TV8'de başlayacak olan Aşka Düşman dizisi merak ediliyor. Dizide Doktor Uygar karakterine hayat veren Cem Yiğit Üzümoğlu kimdir? Cem Yiğit Üzümoğlu kaç yaşında? Cem Yiğit Üzümoğlu nereli?

CEM YİĞİT ÜZÜMOĞLU KİMDİR?

Cem Yiğit Üzümoğlu, 1 Mart 1994 tarihinde İstanbul'da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Oyunculuk Bölümü mezunudur. Üzümoğlu, mezuniyetinin ardından Hindistan ve Polonya'da fiziksel tiyatro ve modern dans alanlarında eğitim aldı. Oyunculuk kariyerine tiyatro sahnelerinde başlamış ve birçok tiyatro oyununda rol aldı.

Nisan 2017'de 21. Afife Tiyatro Ödülleri'nde "Troas" ile "Yılın En Başarılı Genç Kuşak Sanatçısı Ödülü"ne layık görüldü. 2017 yılında Kanal D'de yayımlanan "Adı Efsane" dizisinde "Hakan Şahin" karakteriyle televizyon dünyasına adım attı ve bu rolüyle dikkatleri üzerine çekti. Ardından 2018 yılında Netflix'in ilk Türk orijinal dizisi "Hakan: Muhafız"da "Emir" karakterini canlandırdı.

2020 yılında Netflix orijinal dizisi "Rise of Empires: Ottoman"da başrol olarak "Fatih Sultan Mehmed" karakteriyle izleyici karşısına çıktı. Ayrıca 2021 yılında Netflix orijinal filmi "Kin"de "Emre / Tuncay Kökdemir" karakterini başarıyla oynadı.

Cem Yiğit Üzümoğlu, sadece oyunculuk kariyeri ile değil, aynı zamanda fotoğrafçılık alanındaki çalışmalarıyla da dikkat çekti. 2023 yılında "Loners In Wilderness" adlı ilk fotoğraf sergisini açmış, bu sergide analog makine ile çektiği 2000'e yakın siyah beyaz fotoğrafı sergiledi.