Deprem konutları kura çekimi ne zaman? Deprem konutları kura çekimi saat kaçta?

Türkiye genelinde 6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ilde etkisini gösteren depremin ardından hızla başlatılan deprem konutları inşası devam ediyor. Toplamda 46 bin konutun yapımı tamamlandı ve şehir merkezlerinde 41 bin, köylerde ise 5 bin konutun sahiplerine kura çekimi ile teslim edileceği duyuruldu. Peki, bu önemli kura çekimi ne zaman ve hangi kanalda?

Deprem konutları kura çekimi ne zaman? Deprem konutları kura çekimi saat kaçta?

Geçtiğimiz sene 6 Şubat'ta yaşanan ve 11 ilde etkilerini hissettiren deprem felaketi sonrasında hızla başlatılan deprem konutları inşası devam ediyor. Toplamda 46 bin konutun yapımı tamamlandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü ile Emlak Konut iş birliğiyle yürütülen konutların anahtar teslim süreci de belirlendi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu'nun açıklamasına göre, 46 bin deprem konutunun kura çekimi için bir tören düzenlenecek. Kura çekimi, AFAD tarafından koordine edilen operasyonlar kapsamında gerçekleştirilecek. Peki, bu önemli kura çekimi ne zaman ve hangi kanalda?

boga-38.jpg

DEPREM KONUTLARI KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

Deprem konutları için planlanan kura çekimi, 1 Şubat'ta saat 16.00'da gerçekleştirilecek. Şehir merkezlerinde 41 bin, köylerde ise 5 bin konutun sahiplerini belirleyecek olan kura çekimine katılım süreci bu tarihte başlayacak. Kura çekimi, ilgili kurumların resmi internet sayfaları ve sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlanacak.

DEPREM KONUTLARI ANAHTAR TESLİMİ NE ZAMAN?

Kura çekimi sonucunda belirlenen konut sahipleri, 6 Şubat itibarıyla anahtarlarını teslim alarak evlerine kavuşacaklar.